Как да пресадя кактусите ?

Всичко за отглеждането и проблемите на кактусите и сукулентите
Post Reply
admin
Site Admin

Как да пресадя кактусите ? Цитат Здравейте, Искам да ви попитам как да пресадя тези кактуси ? Каква почва трябва да използвам, трябва ли предварително да чакам да пуснат корени и изобщо какво трябва да правя ? Мислех да ги пресадя в правоъгълна саксия и да ги подредя. Също така кой е този вид кактус и цъфти ли ? Благодаря предварително!
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат Здравейте, нова съм във форума и искам също да поопитам как да разсадя моята Ескобария. Прикачвам снимка.Благодаря предварително!
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат Добре дошла във форума, Ailin Отговорът няма да бъде много утешителен: 1. Разсаждане е нещо свързано с пресаждане на много растенийца.Тук има едно, вероятно питането е за пресаждане. Както гледам, пресаждането е последна грижа, а не е и време за това - прави се напролет, в краен случай в късна есен. 2. Нямам идея, дали е Escobaria - от снимката не виждам нещо подобно. Важно е да се знае вкл. вид, защото ескобариите са башка кактуси - повечето от тях виреят на открито при климати, подобни на нашия, вкл. в Канада, но не всички. 3. Важното тук, е че въпросният екземпляр живее в неподходящи условия: предполагам не му стига светлина и се полива повече, отколкото трябва, вероятно и почвата е по-хранителна отколкото трябва. Съвет: отрежи в долната гънка там, където тръгва да се разширява. Засуши резника ок. месец и засади, в не много влажна песъчлива смеска. От пънчето отрежи горния слой, там, където изтъняват мамилите. После изчакай да се образуват многобройни детки, ще стане естетично. Не преполивай!
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат Поне в магазина от който си го взех ми казаха,че е ескобария.. Нищо повече..не го поливам много,защото нямам време.От 8че.сутринта до към 1,2ч.след обяд е на пряка слънчева светлина..а почвата мисля че е хранителна..и май това е проблема..
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат ОК, остава проблемът с поливането. Правилото по съвети от всички източници е, че кактус се полива когато горният слой на почвата е сух. Това е добър съвет, но не винаги - понякога съм пресаждал наесен кактуси с "изсъхнала почва" и съм се учудвал, колко е влажна, дори мокра отдолу под горния слой. Тук тънката разлика е в качеството на сместа на почвата. Няма конкретен съвет, някак си с годините свикваш да усещаш какво е нужно да правиш.
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат hartt написа: Съвет: отрежи в долната гънка там, където тръгва да се разширява. Засуши резника ок. месец и засади, в не много влажна песъчлива смеска. От пънчето отрежи горния слой, там, където изтъняват мамилите. После изчакай да се образуват многобройни детки, ще стане естетично. Не преполивай! ...и след като се образуват, ако мога да допълня с една тема за Размножаване на кактуси
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат Благодаря за информацията..още днес ще се опитам да го пооправя..дано да стане нещо..
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Цитат Здравейте, в офиса имаме няколко кактуса, единия беше с изсъхнала основа, от която падаха бодливи лиани, просто си отчупих няколко, втория беше с много израстъчета, които са си пуснали коренчета, а от третия си отрязах два дългуча които според мен също имат корени. За сега съм ги сложила на място, което не е огрявано директно от слънцето и мисля да ги оставя около седмица да стоят без почва. После ще си направя смеска, за да ги засадя. Има ли нещо, което трябва да направя сега? Искам да се грижа за тях по-добре, тъй като в офиса всеки който се сети ги полива, и остават преполяти, после пък остават с месеци без вода, отделно нямат достатъчно слънце, защото сме пуснали всички щори, а почвата им е като глина и е от около 10 години, без да е подменяна или наторявана. 1. 2. 3.
admin
Site Admin

Как да пресадя кактусите ? Здравейте, Искам да ви попитам как да пресадя тези кактуси ? Каква почва трябва да използвам, трябва ли предварително да чакам да пуснат корени и изобщо какво трябва да правя ? Мислех да ги пресадя в правоъгълна саксия и да ги подредя. Също така кой е този вид кактус и цъфти ли ? Благодаря предварително!
admin
Site Admin

Re: Как да пресадя кактусите ? Здравейте, нова съм във форума и искам също да поопитам как да разсадя моята Ескобария. Прикачвам снимка.Благодаря предварително!
Post Reply

Return to “Кактуси и сукуленти ”