Лунен кактус

Всичко за отглеждането и проблемите на кактусите и сукулентите
Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Лунен кактус Цитат Здравейте , от скоро започнах да гледам кактуси . Купих си лунен кактус , но не съм много запозната с отглеждането им . Много ще съм ви благодарна ако ми кажете при какви условия се отглеждат . Прилагам снимки , на последната снимка се виждат точки по стъблото , бихте ки ми казали какво значат те ? Така ги купих . Благодаря предварително .
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат http://forum.flowersnet.info/viewtopic. ... &start=375" onclick="window.open(this.href);return false; Постове 6 и 7 Аз също имам такива- червен и жълт, красиви са и грабват окото Но... прочетох, че не живеели дълго, т.к. основата: Hylocereus , няма много дълъг живот, а когато основата загине, безхлорофилната присадка отгоре няма откъде да се храни, и също загива, освен ако не се присади отново Въпреки всичко, нека ни радват дълго време...
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат Здравей , би ли ми казала , колко вода искат, при каква температура се отглеждат и дали профилактично мога да ги пръскам с инсектициди , понеже имам два кактуса ,които имат вахнести щитовидни въшки . Благодаря за отговора . А забравих да кажа , че не съм ги пресяла откакто съм ги купила , трябва ? . Четох , че поне 5, 6 годинки при правилно отглеждане може да изкарат .
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат Това, с името лунен кактус, кой ли го е измислил По въпросите: - изискванията на присадените кактуси са според подложката. Хилоцереусът обича повече топлина и повече влага - т.е. зимно време не по-ниско от 15С и да не пресъхва много почвата. По-добре обаче да пресъхне, отколкото да е мокро - така ще се деформира присадката. - вахнести щитовидни въшки - няма такива. Или са влакнести кръвни въшки - едни такива малки пухчета, под които се крие нежно червеникаво тяло, или щитовидни, които си отговарят на името. Ако са пухчетата, по-добре да се премахват механично,с малко памуче напоено със спирт. Иначе може и да се пръска с инсектициди - кактусите понасят, стига да са в границите на процента, препоръчван от производителя. - пресаждане - видимо не е необходимо засега. Тези кактуси обаче са отглеждани в чист торфен субстрат с хидропоника. Т. е. вече е привършило всичко хранително в почвата и трябва да се поливат с минерална тор, или все пак да се пресадят в богата хумусно-торфена почва.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат Аз лично нямам опит с вредителите по кактуси и сукуленти, просто не ми се е налагало да се боря с такива Щитоносните въшки се отстраняват първо механично( някои казват с нокът, пинсета, силна струя вода, но не много силна, за да не се нарани растението). Добре е да се третира със системен инсектицид(напр. Актара). Прави се разтвор, и се полива с него.Чрез корените, той попада в растителните сокове, и растението става отровно за вредителите. Добре е да се третира в началото на активния сезон, когато растението вече започва да се полива и да се тори. Сега растенията са още в период на покой.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат Благодаря за отговорите . Гадинките са малки бели и правят нещо като бял мъх . Объркала съм и името , казват се власести щитоносни въшки, на линка по долу можете да ги видите . Така ми дадоха кактусите с въшките , не са на тези който съм снимала . Днес ги напръсках с препарат , понеже уж ги бях махнала и отново видях , отделила съм ги от другите . Mного ги харесвам и не искам да ги уморя , доста време ги търсих , надявам се да не са лепнали и те някоя въшка . Благодаря. http://flowermania-bg.com/%D0%BA%D0%B0% ... %BD%D0%B8/" onclick="window.open(this.href);return false;
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Цитат Моят адениум си го купих от един сайт не зная дали е редно да го казвам тук да не стане реклама.Има го в тема "Нови придобивки" ако ти харесва пиши на лични да ти посоча от къде е купен.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Лунен кактус Здравейте , от скоро започнах да гледам кактуси . Купих си лунен кактус , но не съм много запозната с отглеждането им . Много ще съм ви благодарна ако ми кажете при какви условия се отглеждат . Прилагам снимки , на последната снимка се виждат точки по стъблото , бихте ки ми казали какво значат те ? Така ги купих . Благодаря предварително .
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус http://forum.flowersnet.info/viewtopic. ... &start=375" onclick="window.open(this.href);return false; Постове 6 и 7 Аз също имам такива- червен и жълт, красиви са и грабват окото Но... прочетох, че не живеели дълго, т.к. основата: Hylocereus , няма много дълъг живот, а когато основата загине, безхлорофилната присадка отгоре няма откъде да се храни, и също загива, освен ако не се присади отново Въпреки всичко, нека ни радват дълго време...
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Лунен кактус Здравей , би ли ми казала , колко вода искат, при каква температура се отглеждат и дали профилактично мога да ги пръскам с инсектициди , понеже имам два кактуса ,които имат вахнести щитовидни въшки . Благодаря за отговора . А забравих да кажа , че не съм ги пресяла откакто съм ги купила , трябва ? . Четох , че поне 5, 6 годинки при правилно отглеждане може да изкарат .
Post Reply

Return to “Кактуси и сукуленти ”