Дърветата в нашата градина...
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите
- Pyracantha
- Бая дръвче
- Регистриран: 28 дек 2013, 18:06
Re: Дърветата в нашата градина...
Делфинче, моето дръвче е малко още- на 3-4 години. Няма издънки, не съм забелязвала и да боледува. Това, което ми харесва е ,че вече има плодчета, расте бавно, и има красиви цветчета и листа.delfin написа: ПП. Всъщност разгледах Amelanchier. Разпространен е в нашия район. Пуска ли издънки? Боледува ли?
Много харесвам от декоративните дръвчета червенолистна слива:

Декоративен дрян

Японска вишна

- Meister Eckhart
Индийският люляк се справя на разсадника. Единственото е, че в много студена зима може да поизмръзва, но се възстановява и цъфти. Само че, вероятно ще го отглеждаш като храст и няма да стане на дръвче. Добре е да се засади пролетта и да изкара една вегетация на открито. При теб, на южен и по-топъл склон няма да има проблеми. И не вярвам чак толкова да падат температурите при теб. При нас температурните инверсии са често явление и пак не падат чак толкова температурите.bimbargo написа:Не съм напълно убеден, че индийският люляк ще понесе зимните температури при мен. Падат от -25 до -30 градуса. Това гарнирано и с вятър.
- orak
- Фиданка
- Регистриран: 06 юли 2007, 11:10
- Контакти:
ще потърся за този термин, вчера успях да открия през Гугъл снимки само понятието spalier, асоциирано с такива корони, което за мое съжаление Гугъл не успя да преведе на български или руски език, и това ме ограничи в търсенето. Днес ще разуча за паметното отглеждане