Хиена

За всички, които обичат и дивите животни
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
ПЕТЯ
Кълн
Кълн
Мнения: 86
Регистриран: 10 юни 2006, 16:28
Местоположение: The pride lands
Контакти:

Хиена

Мнение от ПЕТЯ » 23 авг 2006, 19:31

МЕСТООБИТАНИЕ:
Хиените живеят в южните савани на Африка. Те живеят, ловуват и отглеждат малките си на глутници от максимум 30 хиени.

ОСОБЕНОСТИ:
• ръст : приблизително колкото домашно куче;
• първо заграждат плячката си, а след това я атакуват;
• храна : предимно антилопи; ИНТЕРЕСНО:
Във всяка глутница хиени има само една двойка, която може да има малки. Тази двойка е водач на глутницата.
При повечето бозайници, като на пример лъвовете, женските се обединяват в група, към която самотните мъжки могат да се присъединят. При хиените е точно обратното. В глутницата всички мъжки са братя, а женскитеса от друга група. Глутниците обикалят района си заедно и търсят храна. Възръстните си поделят плъчката, но обикновено дават предимство на малките.
Изображение
ИзображениеИзображение

http://lionpride.8.forumer.com/index.php моят първи форум!

Отговори

Върни се в “Дивата природа”