Авокадо
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите
Re: Авокадо
Фазите на покълване на авокадото са следните : първо имаме разкритие отдолу, след това корена започва да расте здраво, като достигне определени размери семето получава разкритие и отгоре и тогава ще забележиш истинско хипогейно покълване , ако разбира се си го засадила в почвата както трябва, а именно половината да е на вън ( отгоре )Ka$mEtLiIkA написа:Уж , мен цитираш , а не ми отговори на въпроса![]()
Да чакам ли , да или не ?
Нали знаеш , че зародишния корен ще бъде заместен с адвентивен, така, че търпение, това което трябва да се случи, ще се случи.

Миналата година му пречупих върха с идеята да се разклони, но не се получи и сега пак си расте само нагоре, но и така си го харесвам.
- Ka$mEtLiIkA
- Бонсай-отворко
- Регистриран: 07 дек 2011, 22:51
Да, точно така е засаденоdelonix написа: ако разбира се си го засадила в почвата както трябва, а именно половината да е на вън ( отгоре )

Хайде, стискайте палци

цветята в дома ми
Фейсбук страница

Подари бижу DELIA
Някакви идеи?
- Ива.нка
- Бонсай-отворко
- Регистриран: 21 юни 2006, 21:47
и аз имам три авокада в общ съд ;; зимуват нормално и въпреки 10-ината градуса в стаята , ги поливам през 4-5 дни по малко ;; за сега са в прилично състояние
Благодаря за бързият отговор.daskal77 написа:Авокадото не обича да е сухо. Аз поливам на три дни по малко. По-скоро сте го засушили.
Притеснявах се да поливам чессто, защото лятото така прецаках първото авокадо. Окапаха му листата и остана една гола пръчка. Аз обаче я оставих и сега цяла зима и сипвам и на нея водичка. Та вчера гледам, има една пъпчица в долния край на стебълцето. Дано да изкара нови листенца

Това второто, което е с листенца е високо вече към 50см. Расте само на височина цяла зима вътре и поддържа по около 7 листенца. Ще пробвам сега с повече вода, пък да видим...

- Ka$mEtLiIkA
- Бонсай-отворко
Нищо не е станало , така си стои в саксийката вънСтелла написа:Късметче, какво става с авокадото ти ;; поникна ли ;;
и аз имам три авокада в общ съд ;; зимуват нормално и въпреки 10-ината градуса в стаята , ги поливам през 4-5 дни по малко ;; за сега са в прилично състояние

цветята в дома ми
Фейсбук страница

Подари бижу DELIA

май ще ядем авокадо

П.П. а някъде бях чела че давали плод на 30-тата година

- Ka$mEtLiIkA
- Бонсай-отворко

цветята в дома ми
Фейсбук страница

Подари бижу DELIA

- Ива.нка
- Бонсай-отворко
моите три авокада са ми вече до кръста
да ги режа ли
да не ги съсипя - не разбирам от това растение
- РосиТК
- Бонсай
- Регистриран: 29 юли 2014, 14:25
- Контакти:
- Ива.нка
- Бонсай-отворко

- РосиТК
- Бонсай
- Регистриран: 29 юли 2014, 14:25
- Контакти:
Миналата година срязах средния клон, а началото на тази година подрязах другите два, беше пуснало само три клона, някак криво се развиваше; сега на всяко срязано има по няколко нови клонки.
Ето една снимка от преди няколко дена, ужасна е, но можеш да видиш средния клон който подкастрих есента, миналата година, вижда се как се е разклонил
Виждат се също новите разклонения на клона в дясно.
Утре ще направя по-добра снимка за да добиеш впечатление