Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Тук ще си говорим за умението да дишаме, природосъобразната почивка, масажи и самомасажи, за движението и спорта.

Модератор: Калина

Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
dancheto
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 3004
Регистриран: 15 май 2009, 15:11
Пол: Жена
Местоположение: Хасково

Re: Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Мнение от dancheto » 11 фев 2017, 16:01

troll написа: А термина "суперхрана" е много веселящ.
Ако рупам суперхрана ще стана ли Superman?

Като се възторгне някой, че в една чаена лъжичка от нещо имало 20 пъти дневната доза калции. Като оназ дивотия със спанака и желязото. А пък доказтелството: пия го това и не фащам грип е приложимо за всяка домашна ракия.
Грип хващат само ония от ХонгКонг и птиците и прасетата. Научно е доказано, че това е щото не варят ракия и не правят вино. Третата суперхрана е киселото зеле! То има чудотворното свойство да превръща солената вода в зелев сок. Благодарение на тази троица вино, ракия, кисело зеле никой никаде на е чувал за български грип.

Та храната е само част от картината. Въпросът е как живееш. За какво мислиш и т.н. всеки знае, че човек си копае гроба с лъжицата, а никой не казва нищо за чаша, примерно.

Направете къщичка или хранилка за птици и ще се почуствате много по добре отколкото ако пасете мащерка!
Да....за суперхраната - няма да станеш Супермен, да летиш ако това имаш предвид, но вероятно като него ще си здрав! Това в кръга на шегата.....за летенето имам предвид, останалото е вярно!

Около мен на работата ми колеги които пият ракия и хапват и кисело зеле, се повториха с грипа, аз също ядох и още имам от туршиите и накладеното зеле, но не се разболях изобщо дори и от настинка, камо ли от грип, но си пиех водораслите и подсилвайки си имунитета съм добре вече втора година! Прав си - храна е, но не им беше достатъчна!

Прав си и тук - важно е как живееш! Още Хипократ е казал: „Нека храната бъде твое лекарство, а лекарството - твоя храна." През 60-те години на миналия век д-р Линус Паулинг въвежда понятието „ортомолекулярно хранене". Според него, ако даваме на тялото си правилните молекули, жизненоважните вещества като витамини, минерали, аминокиселини, мастни киселини, ензими, антиоксиданти и редица други, то няма да се разболява.

Колкото за хранилката за птици - прав си и тук, положителната нагласа не случайно и аз я написах по-горе е също определяща, да не говорим за мисленето на положителни и стойностни неща!

Ето какво е суперхрана според други...4-та точка е пак така недолюбваната от всички афа /водораслите/, а именно тя е единствената супер храна която се усвоява на 100% от организма! http://www.sunchlorella.bg/sc/index.php ... enu-item-4
Малко инфо и от лекари! http://homeoart-bg.com/?page_id=729
За да се причисли към суперхраните, една храна трябва да отговаря на много условия:
Да съдържа в сравнително малък обем извънредно голямо количество хранителни вещества.
Да бъде естествена, а не преработена, и по-точно да няма дезактивиране на ензимите й.
Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, без да го натоварва.
Да се отличава с много ползи, които не се постигат с употребата на обикновените храни.
Суперхраните се различават от повечето останали здравословни храни и хранителни добавки, (които съшо са много полезни, но не могат да се мерят с тях) по това, че суперхраните са основата на доброто здраве, а хранителните добавки, билки и др. са надстройка. Суперхраните са незаменими за организма като цяло, т.е. за всички клетки, тъкани и органи, докато повечето останали билки и добавки са полезни по-скоро за отделни органи и системи.
Заповядайте в групата!
https://www.facebook.com/groups/1742382206079869/
независим дистрибутор на АкваСорс за връзка и заявки 0894222659
http://zazdrave.net
http://aquasourcebg.com/shop/index.html?ref=50062055

Потребителски аватар
troll
Бонсай
Бонсай
Мнения: 1089
Регистриран: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Мнение от troll » 11 фев 2017, 17:42

Проблемът е в глобализацията Алпина!
Щото докараха етиопски бръмбари и индииски срамни буби, за които на сме подготвени и които нямайки естествени врагове из нашенско се угояват и размножават и искат да ни смъкнат жизнения стандарт до индокитай.
Прочетох статията от по предишния ти пост. Аз абсолютно така смятам. Хората смятат, че могат да се държат неразумно и да не си плащат. Няма такъв филм.
А че съвременната медицина е бизнес и то здрав също съм съгласен. Аз и до сега имам проблеми с жената, щото я боляла глава и взима хапче. А защо я боли главата не мисли.Трябва да се махат причините, а не да се замазват последствията. Ама то всеки си знае.

Данче здравей!
Аз и сега мога да летя и грип ме не хваща. По скоро имах предвид ония номер с очите, дето изпуска мегалъчи.
А очевидно е, че Супермен яде суперхрана и супернадбавки.
Щото иначе за да си осигури таз енергия трябваше да яде по 300 кифтета на час, по 24 часа в денонощието, 365 1/4 денонощия в годината. Т.е. нямаше да смогне да си възстанови енергията и щеше да тежи 3 тона и да прилича на Джаба., а тогава щеше да му е трудно с летенето.
А колегите ти са хванали грип и други болести вследствие на недостатъчно пиене. Научно е доказано, че всички болести идват от занемарено пиене, неинтензивен полов живот и много работа.
Всеки има своята суперхрана е казвал в частни разговори в началото на предишния век Рудолф Щайнер, излагайки основните принципи на биодинамиката.
Моята, като на всеки уважаващ себе си българин е лютите чушки! Те са много малки по обем, а са усвоими от различни места и най-вече дават суперенергия. Аз мисля, че с тях Супермен му излиза огън от очите, то и при мен става, но много по-малко. Изглежда размера все пак има значение, но какво да правя, като не мога да усвоя много люти чушки?
Или ми е трудно да кондензирам енергията? Щото още първата ме докарва до квантов преход, което е третото ниво на нирвана.

Потребителски аватар
NO CARRIER
Администратор
Администратор
Мнения: 12341
Регистриран: 15 яну 2009, 11:42
Пол: Мъж
Местоположение: на 100м от лудницата в Пазарджик
Контакти:

Re: Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Мнение от NO CARRIER » 11 фев 2017, 22:21

Научен факт е, че за рекламата се дават пари. Още по доказан факт е, че тия пари се добавят към себестойността на продукта. Изведнъж водорасли стават супер храна, колагенът магически възстановява хрущялите, а гинкото оправя паметта. В крайна сметка неща, които струват стотинки, на крайния клиент му излизат десетки левове. Повечето от тях просто не работят. Както хомеопатията, която в САЩ вече се продава с предупредителни надписи, че няма доказателства за ефективността и, а в Русия РАН също признаха за лъженаука, но това е друга тема.

Аз ще продължавам да си ям жива храна, вместо да купувам мъртви капсули. Главата е за мислене, а не само за равновесие и дъвчене на дъвка. Ползвайте си я със здраве. :)

Потребителски аватар
troll
Бонсай
Бонсай
Мнения: 1089
Регистриран: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Мнение от troll » 11 фев 2017, 23:05

No carrier здравей!
Изобщо не си прав!
Главата служи да си слагаш на нея шапката и да не ти е студено на главата. Шапката трябва да се сменя съгласно модата. В някои случай е безопастно използването на каска.
Според мен ти не разбираш до какви лоши неща води мисленето при някои хора.
Хората не бива да мислят! То те не че могат.
Има кой да мисли вместо тях, а освен това боли глава и трябва да гълташ хапчета, което е един допълнителен разход.
За мен приоритет е профилактиката. Никакво мислене!
Ако видиш снимка на знойна мацка с футуристични очила, която е научила английски за 5 часа, а и тя не е вярвала, като теб, че е възможно върви да си купиш очилата. Може да видиш мацката.
Аз гледам да не мисля, но схващам, че ще кажеш, че туй е платена реклама и очилата са скъпи и не вършат работа.
Но ако си ги купиш, ще бъдеш поне за малко щастлив. Щото ще вярваш, че за 5 часа ще научиш англииски. Ти нали играеш на тото. И там е така. Всеки дебил може с усилен труд за 5 години да научи англииски. Нии обаче не сме дебил и даваме малко пари и го учим по втория начин за 5 часа.
С две думи:
Ако всички бяха като теб нямаше да има реклами!
А туй са много високоплатени работни места и добри печалби.
Недей да мислиш!
Ти искаш да срутиш нашето общество, което предпочита рекламите, научните доказателства и да даваш пари на другите и да си щастлив.
:mrgreen:

Потребителски аватар
dancheto
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 3004
Регистриран: 15 май 2009, 15:11
Пол: Жена
Местоположение: Хасково

Re: Пътища към природосъобразния живот - кой, как, накъде

Мнение от dancheto » 12 фев 2017, 16:56

troll написа: Хората не бива да мислят! То те не че могат.

За мен приоритет е профилактиката. Никакво мислене!
Тук съм на 100% съгласна!
Да....не им изнася на фирмите които се занимават с фармация......там мафията е голяма и виждайки проблем в хомеопатията, тъй като повече хора се завръщат към билките, естествено е да реагират.....как така ще са здрави хората, та трябва да са полуздрави, иначе как ще печелят!
NO CARRIER написа: Изведнъж водорасли стават супер храна,
Както хомеопатията, която в САЩ вече се продава с предупредителни надписи, че няма доказателства за ефективността и, а в Русия РАН също признаха за лъженаука, но това е друга тема.
Не е изведнъж - те са си такава открай време, но едва сега хората виждайки, че лекарствата не работят, започват да търсят първоизточниците на здравето! Информация в нета за това има колкото искаш!
Боли като ти вземат парите, а фармацията я боли, естествено като са власт в момента да поискат да има такива надписи, уж да не се заблуждават хората, но хората вече не пасат трева!!! Всъщност вече взеха и треви да ядат, например колко преоткриха билките - така наречените треви в двора си! Вече хората виждат за какво иде реч.
Трол прав си за жената, трябва да премахне първоизточника, но сме възпитавани да уж лекуваме крайния резултат, а не да наблегнем да това да не се стига до там!
Супер сте всичките, радвам се, че все повече хора се замислят какво хапват, пък и пийват естествено, не случайно са признали домашната ракия за по-хубава дори и от уискито! :nod:
Заповядайте в групата!
https://www.facebook.com/groups/1742382206079869/
независим дистрибутор на АкваСорс за връзка и заявки 0894222659
http://zazdrave.net
http://aquasourcebg.com/shop/index.html?ref=50062055

Отговори

Върни се в “Природосъобразен живот”