Кръвна група и рак

Подфорум за хранителни режими: Зоната, разделно хранене, хранене според кръвната група, алкално-киселинен баланс на хранене и др.

Модератор: Калина

Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Кръвна група и рак

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:33

Тъй като няма да мога да преразкажа пълноценно информацията (понякога и една дума може да доведе до неточност), ще цитирам цялото съдържание без съкращения.
Нека този лъч надежда достигне до всички, които имат нужда от него, нека ги окрили, укрепи и увеличи възможностите им в борбата за преодоляване на болестта.
Не е за пренебрегване и възможността да намалим риска от поява на ракови образувания.
.......................
От книгата на д-р Питър Д’Адамо и Катрин Уитни Правилният начин на хранене за вашата кръвна група.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Битка до оздравяване

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:36

Винаги изпитвам особена, пронизваща болка, когато в практиката си се убедя за пореден път във взаимозависимостта между здраве, кръвна група и рак. Преди 10 години майка ми почина от рак на гърдата.
Беше прекрасна жена, чиито непретенциозни испански добродетели ни предпазваха от неискреност и суета.

Мама беше изключение в семейството - кръвна група А и се хранеше с каквото ú се ядеше. Имаше пословична каталонска воля. В нейния дом (родителите ми бяха разведени) кухнята беше типично средиземноморска - месо, салати и някои консервирани храни. Въпреки труда на баща ми върху кръвните групи и начина на хранене, сред продуктите в шкафа ú не можеше да се намери соя или варива и бобови култури.

Всеки, който е наблюдавал член от семейството или приятел да се бори жестоко и безрезултатно с рака, знае, че няма нищо в света, което да разкъсва така сърцето. Проследявайки състоянието на майка ми, която се подложи на мастектомия, последвана от химиотерапия и кратък период на ремисия и подобрение, виждах съвсем ясно как армиите от невидими нашественици си проправят път в незасегнатите клетки, печелят здрави позиции преди да нахлуят в имунната ú система, като варвари, подготвящи внезапна и изненадваща атака. Накрая не можеше да се направи нищо, което да ги спре. Те спечелиха.

В годините след нейната смърт осъзнах, че мислите ми непрекъснато се връщат към загадката на рака. Непрекъснато се питах дали майка ми щеше да бъде спасена, ако се беше придържала към начина на хранене, съобразен с кръвна група А, или е била обречена от генетичното предразположение да се бори и да загуби битката. Посветих труда си на намирането на тези отговори заради нея. Може би ви се струва, че това е някаква каталонска вендета, насочена специално срещу рака на гърдата.

Намира ли ракът благоприятна почва за развитие в организма на една кръвна група, където условията са по- добри, отколкото при друга? Отговорът е положителен.

Съществуват неоспорими доказателства, че при хора с кръвни групи А или АБ процентът на раковите заболявания е по- висок и шансовете за оцеляване - по- ниски, отколкото при кръвни групи 0 и Б. Всъщност през 1940 г. Американската асоциация на лекарите обяви, че процентът на рак е най- висок при кръвна група АБ, но това ново откритие не получи широка известност, вероятно защото много малка част от населението е с кръвна група АБ. Статистически големият брой на ракови заболявания при кръвна група АБ не алармира обществото така, както информацията за много по- разпространената кръвна група А. Но в личен план това не успокоява хората с кръвна група АБ. Учените могат да третират рака в цифри, аз предпочитам да го приемам като лична житейска драма.

При кръвни групи 0 и Б се наблюдават малък брой случаи на рак, но не разполагаме все още с достатъчно информация, за да определим защо това е така. Но дейността и характеристиките на антигените и антителата на различните кръвни групи са важни изходни точки, които можем да използваме в разрешаването на въпросите, засягащи рака.

Нека добавя още, че връзката между кръвна група и рак е много сложна и в много отношения неясна - не бих желал да мислите, че ако сте с кръвна група АБ или А, със сигурност ще се разболеете от рак, а ако сте с кръвна група 0 или Б не ви застрашава такава опасност. Случаите на заболявания от рак са много и за нас е все още тайна защо някои хора, при които няма рискови фактори, развиват рак.

Кръвната група все повече и по- силно се проявява като жизнен фактор, но това е само късче от мозайката. Съществуват много канцерогенни фактори - химикали, радиация, както и генетични и тук споменаваме само някои. Тези фактори са съвсем независими от кръвната група и като такива не проявяват разлика при действието си върху хората, за да можем да се позовем единствено на кръвната група. Например тютюнопушенето може да замаскира и привидно връзката с кръвната група да се загуби, тъй като само по себе си е достатъчно, за да причини рак - без значение дали сте предразположени или не.

Направени са многобройни научни изследвания върху молекулярната връзка между кръвната група и рака. Но изследванията определено пренебрегват въпроса дали хора с определена кръвна група имат по- големи възможности да се преборят с болестта.

Кой живее и кой умира? Кой оцелява и кой- не? Моето мнение е, че тези въпроси ни отправят към липсващото звено от огромно значение в проучванията върху рака и кръвните групи. Истинската връзка между кръвната група и рак е в надживяване на болестта, а не в броя на заболелите от рак от различните кръвни групи. И връзката вероятно е в „лепилото” лектин. ( http://forum.flowersnet.info/viewtopic. ... 15#p734119" onclick="window.open(this.href);return false; )
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Връзката между рак и лектин

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:38

Някога Шекспир е написал „И в най- голямото зло се крие зрънце добро”. В някои случаи, както при химиотерапевтичното лечение в борбата с рака, употребата на отрова се оказва целесъобразна, дори полезна.

Във връзка с рака лектините изпълняват две основни роли: може да се използва способността им да аглутинират раковите клетки, като също така действат като катализатор на имунната система - вдигат я по тревога, за да започне да работи в защита на здравите клетки.

Как се получава това? При нормални обстоятелства производството на повърхностни захари от клетките е строго специфичен и контролиран процес. Но не и в раковата клетка. Тъй като генетичният им материал е увреден, раковите клетки губят контрол над производството на повърхностни захари и обикновено ги произвеждат в по- голямо от нормалното количество. Раковите клетки са много по- податливи на аглутинация от здравите, ако направят контакт с подходящия лектин.

Злокачествените ракови клетки са 100 пъти по- чувствителни към аглутиниращия ефект на лектините, отколкото здравите клетки. Ако приготвим две предметни стъкла с материал от здрави и увредени клетки и добавим към тях еднакво количество подходящ лектин, върху предметното стъкло със злокачествени клетки ще наблюдаваме голям по размер съсирек, докато върху предметното стъкло със здрави клетки, ако настъпи някаква, тя ще бъде слаба.

Когато при злокачествените клетки настъпи аглутинация в размерите на стотици, хиляди или милиони ракови клетки, имунната система се реактивира. Сега антителата са в състояние да вземат на прицел аглутинираните клетки и да ги идентифицират като обект за унищожение. Тази мисия за откриване и поразяване на целта по принцип се изпълнява от мощни „почистващи” клетки, намиращи се в черния дроб.

Ако представим ситуацията като проникване в медицинска база данни и ключът е в лектините и рака, принтерът ще работи извънредно в продължение на дни. Лектините се изучават задълбочено в молекулярната биология на раковите болести, защото дават отлични проби, помагащи при идентифицирането на уникални антигени, наречени маркери, върху повърхността на раковите клетки. Но като оставим това, употребата им е ограничена, което е направо недопустимо нехайство, тъй като са в състава на храните. Като определим кръвната група на пациент с поставена точна диагноза на определен вид рак и използваме подходящи лектини, избрани въз основа на начина на хранене, съобразен с кръвната група, ще можем да се възползваме от ново мощно оръжие, даващо на всеки пациент повече надежда за спасение.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Същността на кръвната група

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:39

През живота на всеки човек протича огромно деление на клетки. Чудно е как при това положение не се наблюдават повече случаи на рак. Вероятно защото имунната система притежава специалната способност да разпознава и отстранява голямото разнообразие от мутации, които просъществуват кратко време. Ракът вероятно е резултат от пробив в това зорко наблюдение; раковите клетки, които се развиват успешно, подмамват имунната система към бездействие, като имитират характеристиките на здравите клетки. Както вече видяхме, кръвните групи притежават единствена по рода си сила за разграничение в зависимост от формата на нашественика.

Това дава най- обща представа за взаимодействието между кръвните групи, аглутиниращите лектини и рака. Очевидно следващият въпрос е: какво е значението на всичко това? И ако се страхувате за себе си от рака: какво е значението на всичко това за вас?

Ще ви представя необходимата информация: до днес единствената форма на рак, за която разполагаме със значителна информация е ракът на гърдата. Ще говоря за него с най- малки подробности. При ракът, разрушаващ други органи и системи, връзката с кръвната група не е така силно изразена, но ще споделя с вас ограничената информация, с която разполагаме. Знаем също, че има много храни, несъмнено свързани с всички или поне с повечето форми на рак, и ще ги изучим внимателно от гледна точка на това, което знаем за храненето и кръвните групи. В природолечебната медицина има открития, които стават все по- известни и наистина заслужават доверие.

Изследванията продължават, но процесът е агонизиращо бавен. Дори сега, когато пиша тази книга, вече осем години от планираните десет, работя върху труд за прогресиращия рак, използвайки начина на хранене, съобразен с кръвните групи. Резултатите, които постигам, са обнадеждаващи. Досега жените, които съм лекувал са допринесли за удвояването на броя на случаите на успешно лечение, изнесени от Американския институт по ракови заболявания. Надявам се, че през следващите две години ще мога научно да докажа, че начинът на хранене, съобразен с кръвната група, играе роля при ремисията на раковите болести.

Работата ми продължава. Това, което научаваме в повече ни помага да живеем повече. Нека да ви разкажа за моите открития за рака и за това какво можете да предприемете.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Рак на гърдата

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:41

Преди години, когато проучвах историята на заболяването на новите пациенти, започнах да забелязвам, че жени, които са страдали от рак на гърдата в миналото и са постигнали пълно възстановяване, са с кръвна група 0 и Б. Този брой на възстановяване беше внушителен, още повече, че повечето от тях казваха, че лечението им не е било агресивно - обикновено не повече от оперативно отстраняване, много рядко лъчетерапия или химиотерапия.

Как е възможно това? Статистиката сочи, че дори при най- агресивно лечение само 19 до 25% от жените оцеляват 5 до 10 години след поставяне на диагнозата. И все пак жените с кръвни групи 0 и Б биха живели много повече с терапия, включваща само основния минимум. Възможно ли е това, че кръвната им група е 0 или Б, да ги защитава от разпространението на болестта и да им помага при възстановяването?

През годините започнах да забелязвам определена тенденция към заболяване от рак на гърдата при жени с кръвна група А, както и при жени с кръвна група АБ. В практиката си не съм срещал много с тази рядко разпространена кръвна група, които да страдат от по- агресивни злокачествени образувания и с по- голяма смъртност, дори когато биопсия взета от лимфните възли показва, че няма метастази. Благодарение на моята клинична практика и всичко, което съм проучил в научната литература, стегнах до извода, че има съществена връзка между оздравяването от рак на гърдата и кръвната група.

През 1991 г. В английския журнал „Лансит” беше публикувана научна статия, в която вероятно се съдържа по- голяма част от отговора. Учените съобщиха резултатите от изследване, с което се доказва, че е възможна да се прогнозира дали ракът на гърдата ще се разрасне към лимфните възли, по силата на неговите характеристики, проявени когато бил третиран с препарат, съдържащ лектин от ядливия охлюв Helix pomatia. Отчели са силно взаимодействие между приемането на лектин от този охлюв и развитието на метастазите към лимфните възли. С други думи, при антигените по повърхността на първичните ракови клетки при рак на гърдата настъпва промяна, която позволява на рака да се разпространи към лимфните възли. И ето, стигнахме до повратния момент: лектинът, съдържащ се в Helix pomatia е изключително специфичен за кръвна група А.

Учените, изследвали рака на гърдата са установили, че колкото повече се променят раковите клетки, толкова повече имитират А- подобни характеристики. Това им позволява да преминат през всички защити на тялото и безпрепятствено да се развиват в беззащитната лимфа.

Дали пациентите ми с кръвна група 0 са се излекували защото са с кръвна група 0? Дали пациентите ми с кръвна група Б са се излекували защото са с кръвна група Б? Изглежда, че е точно така.

Има и научно потвърждение за схващането ни за рака. Много ракови клетки имат по повърхността си уникални антигени или маркери. Пациентки с рак на гърдата например често имат високи стойности на раков антиген 15-3 (РА15-3), маркер за рак на гърдата; пациентки с рак на яйчниците често са с високи стойности на раков антиген 125 (РА125); докато пациенти с рак на простатата могат да имат увеличени стойности на простатен специфичен антиген (ПСА) и т.н. Тези антигени често се използват, за да се проследи прогресът на болестта и ефикасността на лечението и се наричат туморни маркери. Много туморни маркери притежават активност, присъща на определена кръвна група. Понякога те представляват непълен или изменен антиген, който в здравата клетка би се използвал в строежа на кръвната система на организма.

Не се изненадваме, че много от тези туморни маркери притежават А- подобни качества, което им дава достъп до организма на хора с кръвна група А и АБ. Там те са приети като свои - съвършен молекулярен троянски кон. Очевидно А- подобните нашественици ще бъдат лесно разпознати и унищожени, ако се опитат да се промъкнат в организъм с кръвна група 0 или Б.

Маркерите за рак на гърдата са предимно А- подобни. Това е отговор на въпроса за различните случаи на подобрение сред пациентите ми. Въпреки че мои пациенти с кръвна група 0 или Б са развивали рак на гърдата, техните анти- А антигени са по- добре устроени за борба срещу него, обграждат раковите клетки в началния им стадии и ги унищожават. От друга страна пациентите ми с кръвна група А или АБ не могат да проведат такава успешна борба, защото не могат да видят противниците си. Накъдето и да погледнат, клетките изглеждат еднакво - и не могат да различат мутиралите ракови клетки под прикритието на техните маркери.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Клиничен случай

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:42

Предотвратяване на рак на гърдата, Ан, 47 г. , кръвна група А

Преди 4 години Ан дойде в кабинета ми за контролен преглед без особени оплаквания. Но докато снемах анамнеза, научих, че в семейството ú има много случаи на рак на гърдата и по майчина, и по бащина линия, и че повечето случаи са завършили със смърт.

Ан знаеше за този генетичен рисков фактор, но с изненада разбра, че кръвната ú група я излага на допълнителен риск. „Не мисля, че има някаква разлика - каза тя. - Дали ще развия рак на гърдата или не… нищо не мога да направя.”

Посъветвах я да предприеме някои мерки, които ще подействат. Първо, поради семейната обремененост, трябва да бъде особено бдителна към бучките по гърдите, често да се преглежда сама и редовно да прави профилактични мамографии.

„Кога за последен път сте правили мамография?”- попитах. Ан прошепна, че последната мамография е отпреди 7 години. Веднага стана ясно, че Ан прави всичко възможно да избегне всяка традиционна медицинска методика. Беше изучила действието на билките и витамините и често ги беше използвала успешно. Но когато ставаше въпрос за по- сериозна медицинска намеса, отстъпваше. Все пак обеща да си направи нова мамография.

Резултатите бяха отрицателни и тя започна да следва строг план, за да избегне рака. Начинът на хранене, съобразен с кръвна група А беше лесна промяна, тъй като Ан се хранеше преди всичко с вегетарианска храна. Обогатих диетата ú с анти- канцерогенни храни - препоръчах ú да увеличи консумацията на соя и добавих някои специфични билки. Ан започна да изучава йога. Каза ми, че за първи път през живота си е откъснала мисълта си от рака.

След една година направи повторна мамография. Този път на лявата ú гърда имаше подозрително петно. Биопсията показа, че е предраково образувание, познато като неоплазма. Това означава наличие на мутирали клетки. Не е рак, но може да се превърне в рак, ако клетките продължат да се размножават . По време на биопсията лекарят на Ан отстрани предраковото образувание.

През следващите 3 години не бяха открити нови признаци на растеж, а ние наблюдавахме Ан много внимателно. Тя продължи стриктно да следва начина на хранене, съобразен с кръвна група А и каза, че никога не се е чувствала по- здрава.

От всичко, което един лекар е в състояние да направи, нищо не е по- изящно и ценно от навременната диагноза. Щастлив съм, че Ан дойде навреме и разбра какво трябва да се направи.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Антигенната ваксина

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:43

Ракът на гърдата продължава да бъде неизлечим и в много случаи - със смъртен изход. Но съществуват признаци, според които кръвната група може да бъде ключ към лечението.

Д-р Джордж Спинджър, учен - изследовател от онкологичния център „Блайт” към медицинския университет в Чикаго, е изследвал ефектите от ваксина, чиято основа е молекула, наречена Т- антиген. От началото на 50- те години д-р Спинджър е един от най- ревностните изследователи на връзката между кръвните групи и болестите. Приносът му в тази област е феноменален. Най- обещаващ е трудът му върху Т- антигена.

Т- антигенът е разпространен туморен маркер, отчита се при много видове рак, особено при рак на гърдата. Здравите, незасегнати от рак хора, притежават антитела срещу Т- антиген, така че той не се среща при тях.

Д-р Спинджър вярва, че ваксина, съставена от Т- антиген и туморен маркер РА15-3 може да помогне за разтърсването и събуждането на потиснатата имунна система на пациент с раково заболяване и да му помогне да атакува и унищожи раковите клетки. През последните 20 години д-р Спинджър и колегите му са използвали ваксината на Т- антиген при дългосрочна терапия срещу рецидив при рак на гърдата в напреднал стадий. Въпреки че групата, с която била проведена терапията е малка - по- малко от 25 жени - резултатите правят силно впечатление. Всички 11 пациентки с рак на гърдата в напреднал стадий (ІІІ и ІV степен) са живели повече от 5 години - забележително постижение при рак в последен стадий; при това 6 от тях (три в ІІІ стадий и три в ІV стадий) са живели над 10 години. Тези резултати са истинско чудо.

Положителният труд на д-р Спинджър върху кръвните групи и рака ме убеждава, че естествената еволюция в разбирането ни за кръвните групи накрая ще ни предложи не само информация за рисковите фактори, но и за лечение за всяка проява на болест.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Други форми на рак

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:46

Патологията на тази болест - среднощен, свиреп убиец - в основата си е еднаква при всички форми. Все пак има разлики, както в причините за заболяването, така и в кръвната група. А- подобните или Б- подобните туморни маркери упражняват забележителен контрол върху начина, по който имунната система реагира на инвазията и развитието на болестта.

И отново, почти всички видове рак показват предпочитание към кръвни групи А и АБ, въпреки че има и форми с Б- подобни характеристики - като рак на женските родови органи и червата. Явно кръвна група 0 не изглежда застрашена от появата и развитието на рак. Вярвам, че нетолерантната и враждебно настроена, не толкова сложна захар фукоза на кръвна група 0 ги предразполага към отхвърлянето на А- подобните (или Б- подобните) ракови клетки. И към развитието на анти- А или анти- Б антитела.

Нека отново повторя, че за жалост знаем твърде малко за пълния спектър от възможности на кръвните групи и приложението на връзката между тях и рака, освен при рака на гърдата. И все пак, причината е същата. Нека разгледаме най- често срещаните форми на рак.

Мозъчни тумори. По- голяма част от раковите образувания на мозъка и нервната система, каквито са gliomamultiforma и astrocytoma, показват предпочитание към кръвни групи А и АБ. Туморните им маркери са А- подобни.

Рак на женските родови органи. Ракът на женските родови органи (на матката, цервикални, овариални и лабиални) показват предпочитание към кръвни групи А и АБ. И все пак има много жени с кръвна група Б, които страдат от тези форми на рак. Това предполага, че в зависимост от обстоятелствата се създават различни туморни маркери. Кистите на яйчниците и миомите на матката, които обикновено се доброкачествени, но могат да бъдат знак за появата на рак, генерират огромни количества антигени от тип А и Б.

Както вече отбелязах, в момента съм в осмата година на планирано 10- годишно медицинско изследване върху раковите болести на женските родови органи. Много от пациентките ми са с кръвна група А, само няколко са с кръвна група Б. Извънредно рядко се случва да лекувам жени с кръвна група АБ, може би защото е най- рядко срещаната кръвна група.

Рак на дебелото черво. При различните форми на рак на дебелото черво кръвната група не е най- силният фактор. Главните рискови фактори, които водят до поява и развитие на болестта са свързани с начина на хранене, начина на живот и качествата на организма. Ако язвеният колит, болестта на Крон и синдромът на раздразненото черво не се излекуват напълно, оставят организма изтощен и отворен към поява на развитие на рак. Начин на хранене с високо съдържание на мазнини, комбиниран с тютюнопушене и консумация на алкохол, създават идеални условия за рак на храносмилателната система. Рискът се увеличава, ако е налице наследствена обремененост.

Рак на устата и горната част на храносмилателната система. При ракът на устните, езика, венците и бузите, при тумори на сливиците и рак на хранопровода съществува силно изразена връзка с кръвни групи А и АБ. Много от тези видове рак възникват от само себе си. Рискът може да бъде намален, ако спрете тютюнопушенето, ограничите употребата на алкохол и се погрижите за начина си на хранене.

Рак на стомаха и хранопровода. Той се свързва с ниско ниво на стомашна киселина, състояние, типично за кръвни групи А и АБ. При 63 000 наблюдавани случаи преобладават пациентите с тези кръвни групи.

В Китай, Япония и Корея ракът на стомаха е разпространен като епидемия, тъй като в традиционната им кухня има много пушени, мариновани и ферментирали храни. Тези ястия в азиатската кухня унищожават полезния ефект на соята, вероятно защото при пакетирането на храните се използват канцерогенни нитрати. Азиатците с кръвна група Б не са изложени до такава степен на риска от рак на стомаха, дори ако консумират същите храни.

Рак на панкреаса, черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните канали. Тези форми се срещат рядко при хора с кръвна група 0, които имат здрава храносмилателна система. Хора с кръвна група А и АБ са изложени на най- голям риск, а хора с кръвна група Б проявяват предразположение, особено ако консумират голямо количество опасни за тях храни, като ядки и семена.

Някои от предишните терапии на тези форми на рак са включвали щедри порции черен дроб от овца, кон и бивол. Това е помагало, но никой не е знаел защо. По- късно е било открито, че черният дроб съдържа лектини, които забавят растежа и разпространението на рака на панкреаса, черния дроб, жлъчния мехур и жлъчните канали.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Клиничен случай

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:47

Рак на черния дроб, Кати, 49 г. , кръвна група А

За първи път Кати била подложена на усилено медицинско наблюдение в края на 80- те години по повод подозрителен растеж в коремната кухина, за който бе установено, че е напреднала форма на рак на черния дроб. Тя била лекувана в харвардската болница „Дикънес” в Бостън, Масачузетс, където ú била направена чернодробна трансплантация. Обърна се към мен през 1990 г.

През следващите 2 години я лекувах преди всичко с природолечение, вместо с имунопотискащите лекарства, необходими да помогнат на организма ú да приеме трансплантирания черен дроб. Състоянието на Кати се подобри дотам да спре лекарствената терапия.

И все пак през 1992 г. Тя забеляза, че дъхът ú от време на време секва и при прегледа в Харвард лекарите установиха подозрителни сенки при рентгенографията на гръдния кош. Оказа се, че е рак.

Кати и лекуващият ú лекар се колебаеха. Белите ú дробове бяха пронизани от злокачествени образувания; оперативна намеса беше изключена. „Ще бъде като бране на череши”, каза нейният хирург. Лекарят, направил трансплантацията, отмени химиотерапията.

Започнахме с всички сили и средства да се борим, като използвахме основния начин на хранене, съобразен с кръвна група А и специфичните лектини, свързани с рака, както и други укрепващи имунната система растения. Препоръчах също и препарат от хрущял на акула за орална употреба и за клизми.

Хирургичният ú екип от Харвард ме осведомяваше за промени в състоянието ú чрез кореспонденция. В писмо от 3 септември 1992 г. ме уведомиха, че сенките са се смалили и изглеждат като съединителна тъкан. Следващите писма потвърдиха това наблюдение. През 1993 г. дори съединителната тъкан бе започнала да изчезва.

Кати беше поразена и изпълнена с радост. „Когато ми съобщиха, че ракът изглежда се обръща в ремисия, се почувствах сякаш съм спечелила от лотарията.” - каза тя щастливо. Кати живя без признаци на рак три години. За нещастие ракът се завърна по- късно и тя почина.

Този случай е особено интересен по две причини: първо, през цялото време Кати се лекуваше само с природосъобразни методи и второ, екипът в Харвард прояви широта и подкрепи намерението ú да използва помощта на натуропат. Вероятно това е картина от бъдещето: медицинските системи, работещи в сътрудничество за подобряване на състоянието на пациента.

Между другото, алтернативното лечение на Кати беше на стойност 1500 долара, за разлика от десетките хиляди, които щяха да ú струва конвенционалната терапия.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Други форми на рак

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:50

Лимфом, левкемия и болест на Ходжкин. Това са форми на рак, към които кръвна група 0 е може би предразположена. Въпреки че тези форми на рак на кръвта и лимфата засягат предимно хора с кръвна група 0, могат изобщо да не бъдат злокачествени образувания, а по- скоро вирусни инфекции извън контрол. Има смисъл в това твърдение от гледна точка на знанието ни за кръвна група 0 - хора с тази кръвна група успешно се борят с рака, но антигените им не са особено силни срещу действието на вирусите.

Рак на белите дробове. Ракът на белите дробове не е специфичен. Това е една от малкото форми на рак, при която не съществува определена връзка с кръвната група. Основна причина за рака на белите дробове е тютюнопушенето.

Да, истина е, че рак на белите дробове може да бъде причинен от много други фактори. Има хора, които никога не са пушили и сега, когато четете това, умират от рак на белия дроб. Цигарите са толкова канцерогенни, че могат да прикрият нещо толкова очевидно и толкова последователно, като предразположението.

Рак на простатата. Многобройни случаи на рак на простатата се наблюдават при тип секреторни (кръвната им група може да бъде определена от всеки един секрет на тялото, защото отделят антигени в него). Личният ми опит показва, че броят на мъжете с кръвна група А и АБ е по- висок, отколкото на мъже с кръвна група 0 и Б. Рискът е най- висок при кръвни групи А и АБ тип секреторни.

Рак на кожата и костите. Ракът на кожата е изключение, в смисъл, че от него страдат хора, предимно с кръвна група 0. Вероятно защото по- светлият тен на северно европейците (които са предимно с кръвна група 0) реагира на увеличаващата се степен на ултравиолетова радиация, причинена от замърсяването на околната среда.

Смъртността е най- висока при злокачествения меланом, отколкото при други форми на рак на кожата. Най- голям е рискът за хора с кръвна група А и АБ, въпреки че хора с кръвна група 0 и Б не са имунизирани.

Ракът на костите показва твърдо предпочитание към кръвна група Б, но съществува риск и за кръвни групи А и АБ.

Рак на отделителната система. Ракът на пикочния мехур при жени и мъже се среща най- често при пациенти с кръвни групи А и Б. Рискът е най- висок при кръвна група АБ, която носи удвоени характеристики на А и Б.

Кръвна група Б трябва да бъдат особено внимателни, много повече от кръвна група А, при чести инфекции на пикочния мехур и бъбреците и да се справят с проблема в самото начало, тъй като това неизбежно води до по- сериозни болести.

Още едно късче от мозайката, чиито тайни предстои да бъдат разбулени: аглутининът, съдържащ се в пшеничния зародиш, лектинът, който може да се използва успешно в борба с лобуларни и интрадуктални форми на рак на гърдата, парадоксално увеличава растежа на ракови клетки в пикочния мехур.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Борба

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:51

Ракът винаги внушава страх. Представям си, че ако сте с кръвна група А или АБ са ви обзели мрачни мисли. Не забравяйте обаче, че предразположението е само един от многото рискови фактори. Вярвам, че знанието за вашето предразположение и разбирането за действието на специфичните сили на кръвната група увеличава възможностите ви да се борите. Стратегиите, които следват, ще ви покажат начина, по който да разграничите себе си от другите случаи, особено ако сте с кръвна група А или АБ. Всъщност повечето от храните, които са предложени, са съобразени и предназначени именно за тези кръвни групи. Изследванията, които се провеждат сега, са насочени предимно върху А- подобните маркери на рак на гърдата, но и по отношение на Б- подобните форми на рак са постигнати резултати в проучванията. За съжаление това означава, че храните предложени тук могат да бъдат много ефективни при кръвни групи А и АБ, но вероятно няма да помогнат на кръвни групи 0 и Б. В действителност повечето от тях (фъстъци, леща и пшеничен зародиш) причиняват други страдания на тези две кръвни групи.

Медицинският труд, върху който работя в момента, заедно с изследванията на други учени и изследователи, един ден ще ни даде по- задълбочени знания за връзката между рака и начина на хранене при всички кръвни групи. Докато това стане, хората с кръвни групи 0 и Б могат да намалят възможността за мутации на клетките, която може да причини рак, като се придържат към начин на хранене, съобразен с кръвната им група. Ако в момента страдате от раково заболяване, обърнете специално внимание на другите терапии, предложени в тази част, особено пневмококовата ваксина Pneumovax. Бъдещите научни изследвания ще ни дадат повече възможности.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

1. Живейте по начина, по който се храните

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:53

Храносмилателната система на кръвна група А се справя трудно с усвояването на животински мазнини и протеини. Хора с кръвна група А и АБ трябва да се придържат към начин на хранене с високо съдържание на фибри и беден на животински продукти.
Това са специфични храни, на които трябва да обърнете специално внимание като предпазна мярка срещу рака.

И ОТНОВО ... СОЕВИ ЗЪРНА

В състава на всеки кейк са включени от 3 до 11 процента соеви аглутинини. Те са способни избирателно да разпознават мутиралите клетки в ранен стадий, които произвеждат А- антиген и да ги отстранят от организма, докато здравите А клетки остават незасегнати. Соевите продукти са богат източник на аглутинатини и само за миг става аглутинацията.

Действието на соевия аглутинин е особено диференцирано при рак на гърдата. Толкова специфично е въздействието му, че се използва за унищожаване на раковите клетки в костния мозък. При екстремална работа с пациентки, болни от рак на гърдата, костният им мозък е бил отстранен. След това те са били подложени на интензивна химиотерапия и лъчетерапия (този онкологичен метод обикновено уврежда костния мозък). След това костният мозък, пречистен с помощта на соевия лектин, отново бил имплантиран на пациентките. Тази терапия е дала добри резултати. В състава на лектина в соевите зърна има и естрогенни компоненти - генестеин и диазиден. Тези компоненти не само помагат да се балансира ефективното ниво на естроген в женския организъм, но също така притежават и други свойства, помагащи да се намали циркулацията на туморни клетки в кръвта.

Всякакви продукти от соеви зърна са особено полезни за кръвни групи А и АБ като главно предпазващо от рак средство. Зеленчуковите протеини в соята се оползотворяват лесно от тези кръвни групи и горещо бих препоръчал да преодолеете отвращението си към тофу и други соеви продукти. Приемете, че тофу е не само храна, но и силно лекарство. Въпреки че хора с кръвна група Б могат да се хранят с тофу, не е сигурно, че в кръвоносната им система ще протече същата реакция.

При жените в Япония случаи на рак на гърдата се срещат много рядко, защото употребата на тофу и други соеви продукти все още е силно застъпена в традиционния начин на хранене. Но тъй като начинът на хранене в Япония все повече наподобява западния модел, възможно е да се увеличи броят на случаите на някои форми на рак. Проучване сред японски емигранти в Сан Франциско показва, че при жените случаите на рак на гърдата са двойно повече, отколкото при сънародничките им, живеещи в Япония - без съмнение резултат от промяната в хранителните им навици.

ФЪСТЪЦИ

В аглутинините на фъстъците също е открит специфичен лектин, чувствителен към туморните клетки на рака на гърдата, особено в медуларна форма. Активността на този лектин е по- слабо изразена при всички други форми, включително при интрадуктален, лобуларен и скирозен рак на гърдата. Връзката вероятно е валидна при други А- подобни форми на рак.

Яжте пресни фъстъци заедно с люспите (люспите, не черупките). Фъстъченото масло не е най- добрият източник, тъй като при производството му се губят много от ценните качества.

ЛЕЩА

Лектинът Lens culinaris, който се съдържа в обикновената градинска леща - кафява или зелена - проявява силно специфично действие при лобуларни, модуларни, интрадуктални и стромни форми на рак на гърдата и е възможно да действа по същия начин и при други А- подобни форми на рак.

ЕДРОЗЪРНЕСТ БЯЛ БОБ СОРТ ЛИМА

Лектинът, който се съдържа в него е най- мощният аглутинант за всички А- клетки, ракови или здрави. Когато сте здрави ще ви навредят - така че не трябва да бъдат включени като част от превантивната стратегия. И ако все пак страдате от А- подобна форма на рак, хранете се с едрозърнест бял боб. Лектинът ще аглутинира безчетен брой ракови клетки. Вероятно ще унищожи и някои напълно здрави клетки, но си струва.

ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ

Аглутининът в пшеничния зародиш показва голямо предпочитание към А- подобни форми на рак. Той е концентриран в големи количества в обвивката на зърната, външната люспа, която обикновено се отстранява.

Непреработените пшенични трици са най- добрият източник за значително количество лектин, въпреки че можете да използвате и продуктите от пшеничен зародиш, които се предлагат в търговската мрежа.

ОХЛЮВИ

Ако сте с кръвна група А или АБ, следващия път, когато вечеряте в изискан френски ресторант, си поръчайте охлюви. Приемете го като лекарство, поднесено като красиво и апетитно блюдо.

Ядивният охлюв Helix pomatia действа като мощен аглутинин при рак на гърдата, способен да определи дали раковите клетки ще се разпространят в лимфните възли.

Освен ако мисълта да ядете охлюви не ви отвращава (а те наистина са много вкусни), с какво може да ви навреди това?
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

2. Други стратегии

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:54

ГРИЖЕТЕ СЕ ДОБРЕ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ПРАВОТО ЧЕРВО

Жените трябва да знаят, че това са местата, където естрогените могат да дегенерират - ако функцията им е нарушена, нивото на естрогени в организма може да се повиши. Увеличената активност на естроген може да стимулира производството на ракови клетки.

Приспособете се към начин на хранене богат на фибри за да увеличите нивото на бутират в клетките по стените на правото черво. Те укрепват нормалното състояние на тъканите.

Зърнената култура амарант (щир) съдържа също и лектин, който проявява специално предпочитание към злокачествените клетки на рака на дебелото черво и ще ги унищожи.

ПНЕВМОКОКОВА ВАКСИНА

Пневмококовата ваксина Pneumovax увеличава нивото на анти- А антитела. При кръвни групи 0 и Б тя предизвиква производството на по- високи нива анти- А антитела и увеличава способността им да се борят с А- подобни форми на рак. Това е първата обещаваща терапия за хора с кръвни групи 0 и Б, които са болни от рак. Всъщност позволява ви да усилите защитата си срещу А- подобни канцерогенни мутации, каквито са рака на гърдата, стомаха, черния дроб и панкреаса.

При хора с кръвна група А очевидно няма да започне производство на анти- А антитела, но Pneumovax може да даде силен тласък на имунната им система и да ú помогне да разпознае раковите клетки, които се развиват инкогнито. Тъй като повечето форми на рак са с А- подобни характеристики, Pneumovax може, като увеличи нивото на анти- А антитела, да мобилизира имунната система при всички кръвни групи.

Другите положителни качества на ваксината са : безопасна е, не е скъпа, предпазва от някои форми на пневмония и най- важното - генерира изохемаглутинанти.

Изохемаглутинантите са много по- силни антитела, отколкото тези, които организмът произвежда срещу вируси и бактерии. Те са „терминатори”. Сами аглутинират и убиват, без да имат нужда от естествените клетки - убийци на имунната система. Носят се в кръвообращението невинно, като снежинки, но когато се прикрепят към клетка, формата им става триизмерна - антитела, хващащи със здрави клещи. Изохемаглутинантите се виждат под микроскоп.

Хора с кръвна група 0 или Б могат да укрепят анти- А антителата си с Pneumovax, като я прилагат всеки 8 или 10 години. Хора с кръвна група А или АБ трябва да я прилагат по- често- всеки 5 години.

АНТИОКСИДАНТИ

Информацията за тях е така противоречива, че е трудно да се препоръча най- добрата комбинация.

Способностите на витаминозните антиоксиданти при рак на гърдата са изследвани и отчетеният резултат е, че не са особено ефективни при предпазване от болестта. Витамините Е и бета- каротин не се съдържат в голяма концентрация в тъканите на гърдите, за да предизвикат положителни промени.

Антиоксидантите на растителна основа донякъде въздействат, но трябва да бъдат комбинирани с витамин С, за да проявят увеличен синергичен ефект. Богат източник на особено силно действащият антиоксидант кверцетин е жълтия лук. Той не притежава естрогенната активност на витамин Е и е стотици пъти по- силен от витаминовите антиоксиданти. Предлага се в аптеките.

Жени, при които е налице рисков фактор за развитие на рак на гърдата и предвиждат или вече са предприели естрогено- заместителна терапия, трябва да използват фитоестрогени извлечени от естествени продукти, вместо синтетичните естрогени. Естрогените на растителна основа съдържат високи количества естриол, по- слабо действаща форма на естрогенния хормон, отколкото естрадиолът, който се произвежда синтетично. При естриола се забелязва способността да намалява риска от развитие на рак на гърдата. Синтетичните препарати увеличават този риск.

Естрогено- блокиращият Tamoxifen, който се предписва на пациентки с рак на гърдата и чувствителни към естроген тумори на гърдата, представлява по- слаба форма на естроген. Генестеинът е компонент на естрогена и се съдържа в соевите зърна. Този фитоестроген потиска ангиогенезата, възпрепятства образуването на нови кръвоносни съдове, необходими да изхранят растежа на канцерозните тумори.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕПОРЪКИ

Спортувайте редовно. Почивайте според нуждите си. Отбягвайте употребата на пестициди и препарати, замърсяващи околното среда. Хранете се с полезните за вас плодове и зеленчуци. Яжте много тофу, ако сте с кръвни групи А и АБ. Не използвайте безогледно антибиотици. Ако се разболеете, позволете на имунната ви система сама да се пребори. Ще бъдете в много по- добро здравословно състояние, ако постъпвате така, вместо да разчитате на ударни дози лекарства и антибиотици. Те потискат естествената реакция на имунната система, която може да бъде много по- силна, ако не се възпрепятства.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Клиничен случай

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:56

Рак на гърдата в напреднал стадий, Джейн, 50 г. , кръвна група АБ

Джейн за първи път дойде в кабинета ми през април 1993 г. Вече ú беше направена мастектомия и няколко серии химиотерапия, подходящи за вида рак, който беше развила в гърдата и който се разпространяваше интензивно в лимфните възли. Когато ú била поставена
Първоначалната диагноза, Джейн имала два отделни тумора в лявата гърда с размери 4 см и 1,5 см. Никой не хранел надежда, че ще живее дълго.

Предписах на Джейн начин на хранене съобразен с кръвна група АБ, специално пригоден за борба с рака, със силно застъпена консумация на соя (с високо съдържание на А- лектини), приложих ú Pneumovax и изписах допълнително растения и билки, които обикновено използвам при пациентки с кръвна група А и с рак на гърдата. Нейният туморен маркер РА15-3 беше с ниво 166, когато дойде в кабинета ми (нормата е под 10) и почти веднага спадна на 87 през юни, а през август на 34.Препоръчах ú да се срещне с д-р Джордж Спинджър в Чикаго и да провери дали е възможно да бъде включена в програмата му, изследваща ефекта на ваксината, и тя постъпи точно така.

И до днес всички признаци, включително и сканирането на костите, изглеждат обещаващи; въпреки че щом Джейн е с кръвна група АБ, не смея да твърдя, че се е излекувала и че не съществува опасност от рецидив. Само времето ще покаже.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Потребителски аватар
Калина
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 6481
Регистриран: 07 ное 2008, 13:51
Пол: Жена
Местоположение: София

Re: Кръвна група и рак

Мнение от Калина » 26 юни 2014, 07:57

Възможността да се предпазим от рак и по природосъобразен начин да укрепим имунната си система ни кара да вярваме в бъдещето. Генетичните проучвания ни дават все по- голяма възможност да разберем - и един ден може би да контролираме - клетъчната дейност на този удивителен и деликатен механизъм, човешкото тяло.

На 9 май 1996 г. Научният екип на Националния институт по алергология и инфекциозни болести в Бетесда, Мериленд, обяви, че е открит протеин, който разрешава достъпа на вируса на СПИН в имунната система. Това откритие един ден може да направи възможни тестовете на нови лекарства и ваксини, целящи да унищожат вируса на СПИН и много форми на рак.

Ракът от дълго време е една от ужасяващите болести на човечеството. Изглеждаме безсилни да предпазим себе си и хората, които обичаме, от неговата безмилостна смъртоносна прегръдка. Анализът на кръвните групи ни позволява по- задълбочено да разберем предразположенията към рак. Като осъзнаем, че сме изложени на канцерогенно въздействие и от околната среда и от начина на хранене и ако положим усилия да променим начина си на живот и хранене, можем да доведем до минимум ефектите на клетъчното увреждане.

Анализът на кръвните групи ни подсказва също и начина, по който да укрепим имунната си система и способността ú да търси и унищожава раковите и мутирали клетки, докато броят им е още малък. Пациентите, болни от рак, могат да използват получените знания за кръвните групи, за да развият в максимална степен способностите на имунната си система за борба с рака. Могат също да узнаят повече за механизмите на развитие на болестта и на разпространение на метастазите.

Методите на лечение на рака далеч още не са съвършени, въпреки че много хора са спасени благодарение на последните нововъведения в терапията му и научните медицински знания. Ще посъветвам тези от вас, които са болни от рак и тези, които са наследствено обременени: променете начина си на хранене, променете навиците си и започнете да употребявате антиоксиданти. Ако последвате тези препоръки, няма да се чувствате безсилни и ще имате повече душевно спокойствие. Всички се страхуваме от тази ужасна болест, но има какво да направим срещу нея.
Мислете така, сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е написана на небето и се вижда от всекиго – то си е така! Джон Кехоу

Отговори

Върни се в “Системи на хранене”