Фикус еластика

Проблеми с листнодекоративни и цъфтящи стайни цветя и растения
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
elisa
Семенце
Семенце
Мнения: 1
Регистриран: 08 фев 2017, 13:53

Фикус еластика

Мнение от elisa » 08 фев 2017, 14:10

Здравейте! "Горд" притежател съм на два фикуса. Всичките ми други растения са чудесни, но тези фикуси нещо май не ме харесват. Големият фикус го намерих миналата зима изхвърлен под една тераса и го прибрах. Докато уцеля как и колко да го поливам му изкапаха долните листа, но се стабилизира и отгоре покараха нови. Това беше до тази зима, когато установих, че от студено течение до вратата на терасата листата му отново капят. Преместих го в по-студена стая без течение и докато се усетя, сега имам пръчка с няколко листа отгоре. Чудя се дали да го режа или да се надявам, че някак си някога ще се оправи.
Другият ми фикус е по-малък, но от началото на зимата листата му стоят отпуснати - не падат, не жълтеят, общо взето е като препариран. Преди няколко дена го изрових и го преместих в малко по-голяма саксия. Прегледах корените, но няма изгниване, изглеждат си добре. Поливам го умерено само в чинийката на саксията. Почвата му е леко влажна, значи причината не е в засушаване. Наторих го с тор от биочервеи, никакъв ефект засега. :(

Всички казват, че фикус се гледа много лесно, но моите въобще не изглеждат добре. Бих се радвала, ако някой ми помогне със съвет.

Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
kikabelata
Тормозератор
Тормозератор
Мнения: 21280
Регистриран: 31 май 2006, 16:51
Пол: Жена
Местоположение: летя със метлата, с метлата летя...
Контакти:

Re: Фикус еластика

Мнение от kikabelata » 03 мар 2017, 07:41

Мисля, че прекалено много ги ръчкаш и местиш. А и сега е зима все пак, не очаквай кой знае какви и колко бързи реакции. Като се стопли ги изнеси на открито с постепенно излагане на слънце, да не ги изгориш пък.
Който търси Кика, намира белята :twisted:
подарете бижу от онлайн магазин Нота Бене - http://notabenebijou.com
Щастието е да намериш 2 маслини в мартинито си, когато си гладен.

Отговори

Върни се в “Проблеми със стайните цветя и растения”