Проблем с пинус-пинея

Проблеми с цветята в нашите градини и балкони
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
pinus_pinea
Семенце
Семенце
Мнения: 1
Регистриран: 01 фев 2014, 14:24

Проблем с пинус-пинея

Мнение от pinus_pinea » 01 фев 2014, 15:19

Здравейте,

Искам да си отглеждам на терасата иглолистно дърво-джудже или храст. От цветарски магазин ме посъветваха,че мога да отглеждам Пинус-Пинея без проблем в саксия на терасата. Купих дръвчето в саксия. Високо е 35 см. Казаха ми да го пресадя в по-голяма саксия и да го изнеса навън напролет. Да го поливам по-рядко, като му се засуши почвата.
Стоя в къщи 3 седмици. Първо му клюмнаха връхчетата, започнах по-често да го поливам. После потъмняха леко и реших,че съм го преполяла. Изнесох го в коридора на блока, да не би да му е много топло в къщи ( окло 25 градуса ). От 2 седмици е там и започна да съхне( някак си му се обезводниха игличките и от тях излизат бистри капчици - смола).
Пресадих го днес в по-голяма саксия( пластмасова).
Моля посъветвайте ме колко да го поливам(дали само в чинийката на саксията или отгоре) и къде да го оставя. На терасата ми се стръва сега много студено.
Ще проложа снимки - как е изглеждаше в началоте и как е сега :( .

Моного ще съм благодарна, ако успея да го спася и да го отгледам с ваша помощ.

Албум Pinus_pinea от pinus_pinea

Потребителски аватар
Alpina
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 5573
Регистриран: 17 фев 2007, 10:33

Re: Проблем с пинус-пинея

Мнение от Alpina » 01 фев 2014, 16:57

За съжаление, мисля, че дръвчето вече не е живо. Не знам каква е причината, но отглеждането на иглолистно в стая не е добра идея, пък дори и това да е пиния, която е сравнително топлолюбива.

petrova149
Бонсай
Бонсай
Мнения: 1098
Регистриран: 24 юли 2013, 14:35
Пол: Жена
Местоположение: Кърджали

Re: Проблем с пинус-пинея

Мнение от petrova149 » 01 фев 2014, 18:31

Аз имах 5 бр семена от италианска пиния /дали това е правилното име не знам/ - доста едри бяха. Посях ги и 5 години ги гледах в саксии, като смятах да ги направя бонзаи. Лятото ги държах на терасата а зимата ги прибирах - добре се развиваха. Не съм ги поливала много /по принцип цветята не ги поливам много/ Но на 6-та година една по една загинаха, като последните ги проверих и се оказаха че корените са им изгнили. Та си мисля, че трябва да се внимава с водата. Като се снабдя отново със семена ще опитам отново, но този път няма да ги правя бонзаи.

Отговори

Върни се в “Проблеми с градински и балконски цветя”