Здравейте незнам дали мога да ви бъда полезна . Имаме 25 декара овошна градина от която 6 декара са пракови 19 декара ябълки , още са на 2 -3 години дръвчетата и не сме прибирали реколта. Само миналата година имаше от 3 декара праксови и продадохме плодове за първа година ,не мога да ви опиша колко е приятно да се разхождаш в градината, сред отрупаните с плодове дръвчета. Само миналата година не можахме да рзаберем кога ще падне слана и повечето цветове сагинаха. За да не бъдат засегнати от сланата тази година ще запалим слама.
Сега да не разводнявам темата . Всяка година мъжа ми ги подрязва дръвчета и свекъра ми му помага. И аз се научих малко . И наистина, иска яко подрязване, за да се удължи живота на дръвчето и да дава по добри и качествени плодове. Подрязват се наранените клони , всички лакомници, малки издънки , вътрешни клони, клони които след време може да си пречат .Прасковата много бързо расте и пак за един сезон става голямо дръвче и не си личи , че е подрязвана . Пускам снимки от които горе долу си личи резитбата и може да се ориентирате. Тези снимки са от миналата година .За съжаление си няма фотоапарат ,щях да снимам и таз годишната резитба . Това са 2 годишни праскови:

а това са през лятото същите дръвчета:

А тук има няколко череши и круши:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10987485