Облагородяване на балкон: Как решихте проблема?
Облагородяване на балкон: Как решихте проблема?
Здравейте,
Ще ми се някак да си направя по-хубав балкона, но срещам няколко основни затруднения:
1. Гледката е към вътрешен двор - доста неподдържан и МНОГО ме дразни. Гледа към хубави сгради, но все пак там живеят хора, а не ми се ще да си надничам с комшията в балкона.
По тази точка съм направила следното - 3 сандъчета с цъфтящи цветя на перилото на балкона - не скриват много... Предстои да сложа и още две, не знам с какво точно да ги засадя, дайте идеи за нещо по-височко и кичесто.
От тавана на балкона смятам да пусна 3 саксии с каскадни петунии. Не знам дали 3 са достатъчно и колко ще засенчват, но за начало стигат. Не съм ги сложила още, така че имате време до довечера за предложения:)))
2. Балконът е на мозайка и грапава замазка, която задържа прах като СЮНГЕР. Адски ме дразни.
По отношение на това - купила съм ракитена рогозка от Мосю Бриколаж и ще я сложа от вътрешната страна на балкона - пък до където стигне...
3. Иска ми се да сложа някакъв стенен шкаф стил рустик за разни балконски джунджурии, но не съм виждала никъде нещо подходящо. А вие?
4. Искам и да боцна няколко саксии, които се закрепят директо на стената и стоят на стойка, плътно прилепена към стената. Да знаете къде има такива?
И в заключение да ви помоля - ако имате опит в преобразяването на балкони или най-вече СНИМКИ на вашите собствени или такива, които са ви харесали - дайте да ги видим, може да чопна някоя идейка от там.
Мерси!
Аз миналата година си купих стенни. Тази година пак видях някъде, но нямам представа дали там където живееш ще намериш.
Ето такива:
http://home-and-garden.webshots.com/pho ... 0753HAcaQw
В този албум може да ти хареса нещо. Миналата година мъжът ми ремонтира терасата. Ние също имаме много грозна гледка отсреща - доста порутена сграда, Но като седна да пия кафе не гледам там.
Последна промяна от Thalia на 26 апр 2007, 22:06, променено общо 2 пъти.
Re: Облагородяване на балкон: Как решихте проблема?
snezhito написа:
Здравейте,
Ще ми се някак да си направя по-хубав балкона, но срещам няколко основни затруднения:
1. Гледката е към вътрешен двор - доста неподдържан и МНОГО ме дразни. Гледа към хубави сгради, но все пак там живеят хора, а не ми се ще да си надничам с комшията в балкона.
По тази точка съм направила следното - 3 сандъчета с цъфтящи цветя на перилото на балкона - не скриват много... Предстои да сложа и още две, не знам с какво точно да ги засадя, дайте идеи за нещо по-височко и кичесто.
От тавана на балкона смятам да пусна 3 саксии с каскадни петунии. Не знам дали 3 са достатъчно и колко ще засенчват, но за начало стигат. Не съм ги сложила още, така че имате време до довечера за предложения:)))
2. Балконът е на мозайка и грапава замазка, която задържа прах като СЮНГЕР. Адски ме дразни.
По отношение на това - купила съм ракитена рогозка от Мосю Бриколаж и ще я сложа от вътрешната страна на балкона - пък до където стигне...
3. Иска ми се да сложа някакъв стенен шкаф стил рустик за разни балконски джунджурии, но не съм виждала никъде нещо подходящо. А вие?
4. Искам и да боцна няколко саксии, които се закрепят директо на стената и стоят на стойка, плътно прилепена към стената. Да знаете къде има такива?
По т.1 - може да си остъклиш терасата.Това има много плюсове,а за мен беше важно,че балконът приюти за зимата много от цветята ми и те презимуват там успешно,а е и красиво.
По т2. - и аз бях с такава мозайка и те разбирам добре-мръсотия и прах беше винаги....Но след остъкляването и облицоването с плочки на една голяма част,забравих за проблема.
По т3.иззидах плот за печката и прекарах ток на терасата.В пространството под плота монтирах шкаф по поръчка/ изпълнение на русенска фирма,но много добре го направиха.../а можеш да си поръчаш какъвто шкаф искаш ...много фирми приемат поръчки по твои размери и дизайн.
По т.4 за стенни поставки не разчитай на пазара, а си циментирай от огънато арматурно желязо уши в стената, които после се скриват лесно и на тях може да се закрепят поставки за саксии или да висят на макраме.
Аз правих ремонт и обикалях по практикери и бриколажи,но накрая много неща по мой проект направиха майсторите,а и аз доизкусурявах.
Та това е.Но без пари не става .От моите албуми може да видиш нещо и за твоята тераса.
Titi написа:
Саксии за стената има при Стрелиция от тия, дето Евгения ги е показала. Аз използвам абсолютно същите за фуксиите си. В събота видях в Света Троица стенни, във формата на лале, МНОГО красиви.
Няма в Сгрелиция Вчера ходих.
Можете ли да ми кажете къде се намира градинския център в Света Троица и с какъв градски транспорт се ходи?