Облагородяване на балкон: Как решихте проблема?

За цветята в нашите градини и балкони
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Облагородяване на балкон: Как решихте проблема? Здравейте, Ще ми се някак да си направя по-хубав балкона, но срещам няколко основни затруднения: 1. Гледката е към вътрешен двор - доста неподдържан и МНОГО ме дразни. Гледа към хубави сгради, но все пак там живеят хора, а не ми се ще да си надничам с комшията в балкона. По тази точка съм направила следното - 3 сандъчета с цъфтящи цветя на перилото на балкона - не скриват много... Предстои да сложа и още две, не знам с какво точно да ги засадя, дайте идеи за нещо по-височко и кичесто. От тавана на балкона смятам да пусна 3 саксии с каскадни петунии. Не знам дали 3 са достатъчно и колко ще засенчват, но за начало стигат. Не съм ги сложила още, така че имате време до довечера за предложения:))) 2. Балконът е на мозайка и грапава замазка, която задържа прах като СЮНГЕР. Адски ме дразни. По отношение на това - купила съм ракитена рогозка от Мосю Бриколаж и ще я сложа от вътрешната страна на балкона - пък до където стигне... 3. Иска ми се да сложа някакъв стенен шкаф стил рустик за разни балконски джунджурии, но не съм виждала никъде нещо подходящо. А вие? 4. Искам и да боцна няколко саксии, които се закрепят директо на стената и стоят на стойка, плътно прилепена към стената. Да знаете къде има такива? И в заключение да ви помоля - ако имате опит в преобразяването на балкони или най-вече СНИМКИ на вашите собствени или такива, които са ви харесали - дайте да ги видим, може да чопна някоя идейка от там. Мерси!
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Аз миналата година си купих стенни. Тази година пак видях някъде, но нямам представа дали там където живееш ще намериш. Ето такива: http://home-and-garden.webshots.com/pho ... 0753HAcaQw В този албум може да ти хареса нещо. Миналата година мъжът ми ремонтира терасата. Ние също имаме много грозна гледка отсреща - доста порутена сграда, Но като седна да пия кафе не гледам там. Последна промяна от Thalia на 26 апр 2007, 22:06, променено общо 2 пъти.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Облагородяване на балкон: Как решихте проблема? snezhito написа: Здравейте, Ще ми се някак да си направя по-хубав балкона, но срещам няколко основни затруднения: 1. Гледката е към вътрешен двор - доста неподдържан и МНОГО ме дразни. Гледа към хубави сгради, но все пак там живеят хора, а не ми се ще да си надничам с комшията в балкона. По тази точка съм направила следното - 3 сандъчета с цъфтящи цветя на перилото на балкона - не скриват много... Предстои да сложа и още две, не знам с какво точно да ги засадя, дайте идеи за нещо по-височко и кичесто. От тавана на балкона смятам да пусна 3 саксии с каскадни петунии. Не знам дали 3 са достатъчно и колко ще засенчват, но за начало стигат. Не съм ги сложила още, така че имате време до довечера за предложения:))) 2. Балконът е на мозайка и грапава замазка, която задържа прах като СЮНГЕР. Адски ме дразни. По отношение на това - купила съм ракитена рогозка от Мосю Бриколаж и ще я сложа от вътрешната страна на балкона - пък до където стигне... 3. Иска ми се да сложа някакъв стенен шкаф стил рустик за разни балконски джунджурии, но не съм виждала никъде нещо подходящо. А вие? 4. Искам и да боцна няколко саксии, които се закрепят директо на стената и стоят на стойка, плътно прилепена към стената. Да знаете къде има такива? По т.1 - може да си остъклиш терасата.Това има много плюсове,а за мен беше важно,че балконът приюти за зимата много от цветята ми и те презимуват там успешно,а е и красиво. По т2. - и аз бях с такава мозайка и те разбирам добре-мръсотия и прах беше винаги....Но след остъкляването и облицоването с плочки на една голяма част,забравих за проблема. По т3.иззидах плот за печката и прекарах ток на терасата.В пространството под плота монтирах шкаф по поръчка/ изпълнение на русенска фирма,но много добре го направиха.../а можеш да си поръчаш какъвто шкаф искаш ...много фирми приемат поръчки по твои размери и дизайн. По т.4 за стенни поставки не разчитай на пазара, а си циментирай от огънато арматурно желязо уши в стената, които после се скриват лесно и на тях може да се закрепят поставки за саксии или да висят на макраме. Аз правих ремонт и обикалях по практикери и бриколажи,но накрая много неща по мой проект направиха майсторите,а и аз доизкусурявах. Та това е.Но без пари не става .От моите албуми може да видиш нещо и за твоята тераса.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Темата за балконите не би трябвало да е в "Градини и озеленяване", така, че ще я преместя.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Ето моя балкон. http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=8 ... umId=20767 Може да се направи мрежа и да се пусне лозичката и отпред.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Саксии за стената има при Стрелиция от тия, дето Евгения ги е показала. Аз използвам абсолютно същите за фуксиите си. В събота видях в Света Троица стенни, във формата на лале, МНОГО красиви.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Това се казва озеленен балкон
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

hurlyburly написа: Това се казва озеленен балкон Това в България ли е?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Titi написа: Саксии за стената има при Стрелиция от тия, дето Евгения ги е показала. Аз използвам абсолютно същите за фуксиите си. В събота видях в Света Троица стенни, във формата на лале, МНОГО красиви. Няма в Сгрелиция Вчера ходих. Можете ли да ми кажете къде се намира градинския център в Света Троица и с какъв градски транспорт се ходи?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Ето тук можеш да прочетеш http://forum.bimbargo.com/viewtopic.php?t=1637 Казва се Градински борсов център "Роял Флора", а ние го наричаме Св.Троица
Post Reply

Return to “Други градински и балконски цветя”