Открих сезона

Всякакви идеи за градини, алпинеуми, декоративни езера, потоци, басейни и т. н.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Открих сезона Вчера се развихрих в градината. И нищо, че е началото на февруари, в Плевенско беше 20 градуса, та реших, че е време да открия градинарския сезон. Имам един лавров храст, който оформих като дръвче. Орязах короната да придобие и тя хубава форма. И понеже знам, че много лесно се прихващат отрязаните клончета, взех, та ги набучках в един ред на място, където искам направя едно разделение на тревата и цветната част. Захлупих ги с отрязани бутилки и сега ще чакам да стане чудо - посадени посред зима клончета да се захванат. След месец ще докладвам за резултата. Но удоволствието да си чопля в градината и слънчицето да пече беше несравнимо.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Re: Открих сезона И аз последвах примера ти. Поразвъртях се из градината, че беше слънчево и чудно време. Сътворих 2 кътчета със стари "ценности". Много ще ти бъда благодарна ако пуснеш снимка на лавровия храст да видя как си го оформирала. Какво успях да сработя аз в градината можете да видите в албума Последна промяна от kondareva на 13 фев 2007, 16:58, променено общо 1 път.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

само аз ли не виждам снимки, а реклами?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Не само ти Обаче ги разгледах от линка в подписа,много интересни идеи Делвите така ли празни ще останат,или и за тях има предвидени китки?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Извинявам се, за рекламите вместо снимките, обаче тази опера ми прави номера. В къщи ползвам операта като браузър и нещо не успявам да се оправя с нея. Бе, той компа ми е тотално разбишкан, ама до седмица ще го сменям. Делвите няма да празни, искам да сложа цветенца и ако ми подскажете какво ще расте най-дбре там ще съм ви страшно благодарна. Мястото е слънчево през целия ден, няма сенчица, ще се поливат в седмицата веднъж горките, че само в събота и неделя съм при тях.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

kondareva написа: Извинявам се, за рекламите вместо снимките, обаче тази опера ми прави номера. В къщи ползвам операта като браузър и нещо не успявам да се оправя с нея. Бе, той компа ми е тотално разбишкан, ама до седмица ще го сменям. Делвите няма да празни, искам да сложа цветенца и ако ми подскажете какво ще расте най-дбре там ще съм ви страшно благодарна. Мястото е слънчево през целия ден, няма сенчица, ще се поливат в седмицата веднъж горките, че само в събота и неделя съм при тях. В моите делви не садя, а слагам саксия вътре в дупката, с такъв размер, че да се закрепи отгоре и да не се вижда. Пък и да се вижда малко, то като се озелени и се скрива. Ще снимам лавровото дърво другия път като ида. Тук, в Сф., в нашия квартал е страшно разпространено, пред всеки блок са си насадили. Някъде го оформят като дръвче, някъде го оставят като храст, красиво е и в двата варианта. И е вечнозелено, през зимата само то зеленее. Ще ти пратя клонки ако искаш.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Titi написа: В моите делви не садя, а слагам саксия вътре в дупката, с такъв размер, че да се закрепи отгоре и да не се вижда. Пък и да се вижда малко, то като се озелени и се скрива. Ще снимам лавровото дърво другия път като ида. Тук, в Сф., в нашия квартал е страшно разпространено, пред всеки блок са си насадили. Някъде го оформят като дръвче, някъде го оставят като храст, красиво е и в двата варианта. И е вечнозелено, през зимата само то зеленее. Ще ти пратя клонки ако искаш. Благодаря много, наистина ще е чудесно ако мога да получа клонче. А какви цветя садиш в саксийките, които слагаш в делвите?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

kondareva написа: Titi написа: В моите делви не садя, а слагам саксия вътре в дупката, с такъв размер, че да се закрепи отгоре и да не се вижда. Пък и да се вижда малко, то като се озелени и се скрива. Ще снимам лавровото дърво другия път като ида. Тук, в Сф., в нашия квартал е страшно разпространено, пред всеки блок са си насадили. Някъде го оформят като дръвче, някъде го оставят като храст, красиво е и в двата варианта. И е вечнозелено, през зимата само то зеленее. Ще ти пратя клонки ако искаш. Благодаря много, наистина ще е чудесно ако мога да получа клонче. А какви цветя садиш в саксийките, които слагаш в делвите? латинки, от влачещите, ще ти издържат на силно слънце. Можеш да ги смесиш и с лобелия, и тя влачи. Слагам и сакъзчета, но при теб ще изгорят, ако пече много. Има много цветя за силно слънце, просто потърси конкретни видове. Изобщо - всичко дето е цъфтящо и шареничко все става и за делви и за извън делви.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Titi написа: латинки, от влачещите, ще ти издържат на силно слънце. Можеш да ги смесиш и с лобелия, и тя влачи. Слагам и сакъзчета, но при теб ще изгорят, ако пече много. Има много цветя за силно слънце, просто потърси конкретни видове. Изобщо - всичко дето е цъфтящо и шареничко все става и за делви и за извън делви. Благодаря, чудесен съвет! Имам събрани семена от латинки от миналата година, лобелия си поръчах в стрелиция (нямам търпение да си получа поръчките вече) така, че тези ще се включат веднага за делвите. Сакъзчетата изгоряха миналото лято за съжаление, много напича в моя двор и като прибавим липсата на поливка цяла седмица - резултатът е повече от ясен.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Вие открихте сезона аз почти не съм го закривал. Моята делва дето е на двора е пъсна с идно висящо растение, ама как се казва....поне е хубаво.
Post Reply

Return to “Градини и озеленяване”