Децис

Грижи за цветята - почви, семена, торене, препарати, поливане и инструменти
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Децис Някой ползвал ли го е и какви са ви отзивите за него?Ефективен ли е против щитоносни въшки?И какво е това с отмиването му под душ след 3 часа след напръскването му-някак си ми изглежда нелогично-моля знаещи да обяснят?
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Не съм го полвала. Но пък и ти не си сигурна дали са щитоносни въшки. Няма ли упътване за употреба? Там ли пише за душ? Шокирана съм. Той не трябва ли да се пръска под листата? Я дай някакъв линк откъде си го прочела това за душа.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

маргаритка написа: Не съм го полвала. Но пък и ти не си сигурна дали са щитоносни въшки. Няма ли упътване за употреба? Там ли пише за душ? Шокирана съм. Той не трябва ли да се пръска под листата? Я дай някакъв линк откъде си го прочела това за душа. Дециз се използва за листни въшки, но можете да използвате и вазтак и кронетон. Сложете малко течен сапун към разтвора за пръскане, за да прилепва по добре към листата. Действието му личи буквално след няколко минути Внимавайте, за да не предозирате препарата!!! При предозиране се е случвало и да опадат цветовете
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

маргаритка написа: Не съм го полвала. Но пък и ти не си сигурна дали са щитоносни въшки. Няма ли упътване за употреба? Там ли пише за душ? Шокирана съм. Той не трябва ли да се пръска под листата? Я дай някакъв линк откъде си го прочела това за душа. Е как да не съм сигурна,като ги чистя механично-тези гадинки поне ги познавам.А това за душа ми излезе от гугъла и аз съм много озадачена -ще се опитам да го потърся ,но не гарантирам ,че ще го намеря!
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

sand wedge написа: маргаритка написа: Не съм го полвала. Но пък и ти не си сигурна дали са щитоносни въшки. Няма ли упътване за употреба? Там ли пише за душ? Шокирана съм. Той не трябва ли да се пръска под листата? Я дай някакъв линк откъде си го прочела това за душа. Дециз се използва за листни въшки, но можете да използвате и вазтак и кронетон. Сложете малко течен сапун към разтвора за пръскане, за да прилепва по добре към листата. Действието му личи буквално след няколко минути Внимавайте, за да не предозирате препарата!!! При предозиране се е случвало и да опадат цветовете А пък на мен ми го дадоха изрично за щитоносни въшки,ама ще я видим тая работа!
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

lubitel1 написа: sand wedge написа: маргаритка написа: Не съм го полвала. Но пък и ти не си сигурна дали са щитоносни въшки. Няма ли упътване за употреба? Там ли пише за душ? Шокирана съм. Той не трябва ли да се пръска под листата? Я дай някакъв линк откъде си го прочела това за душа. Дециз се използва за листни въшки, но можете да използвате и вазтак и кронетон. Сложете малко течен сапун към разтвора за пръскане, за да прилепва по добре към листата. Действието му личи буквално след няколко минути Внимавайте, за да не предозирате препарата!!! При предозиране се е случвало и да опадат цветовете А пък на мен ми го дадоха изрично за щитоносни въшки,ама ще я видим тая работа! За щитоносните въшки използвайте карате - няколко пръскания през 3-5 дни и няма да имате проблеми По същия начин сложете за прилепител течен сапун ... Гарантирам!!! Изпитъл съм го многократно
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

lubitel1 написа: [ пък на мен ми го дадоха изрично за щитоносни въшки,ама ще я видим тая работа! Използвала съм Децис точно против щитоносни въшки - много е ефикасен.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

kasija написа: lubitel1 написа: [ пък на мен ми го дадоха изрично за щитоносни въшки,ама ще я видим тая работа! Използвала съм Децис точно против щитоносни въшки - много е ефикасен. Моля те много кажи по-подробно как го използва,колко пъти ,през колко време ,мирише ли и въобще всичко по въпроса?Ще ми бъдеш от голяма полза .От няколко дена търкалям из къщи 1 таблетка Децис и все не се решавам да действам.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

lubitel1 написа: kasija написа: lubitel1 написа: [ пък на мен ми го дадоха изрично за щитоносни въшки,ама ще я видим тая работа! Използвала съм Децис точно против щитоносни въшки - много е ефикасен. Моля те много кажи по-подробно как го използва,колко пъти ,през колко време ,мирише ли и въобще всичко по въпроса?Ще ми бъдеш от голяма полза .От няколко дена търкалям из къщи 1 таблетка Децис и все не се решавам да действам. Аз го ползвах преди 1-2 години за един бенджамин. Само че не беше таблетка. Отидох в една агроаптека и ми сложиха течен децис в една спринцовка според обема на пръскалката ми /не мога точно да си спомня, ама май беше 1 мл препарат на литър вода, добавих и няколко капки веро, за да полепва препарата по листата. Напръсках добре, особено от долната страна листата, гадовете изчезнаха, след 10-15 дни още веднъж напръсках профилактично. Оттогава въпросният бенджамин не е хващал никакви гадове. Спомням си, че използвах после децис за нещо друго /май срещу листни въшки/, но не бях доволна от ефекта.
admin
Site Admin
Posts: 42
Joined: Thu Oct 21, 2021 7:52 pm

Ползвала съм децис на таблетки. В аптеката ми го разчерта с химикал на 4, но нямам спомен за колко вода.Дадоха ми го за мухичките в пръстта. Имат листовки и когато си купуваш хапчето си поискай. За съжаление моята я хвърлих. Оня ден си купих течен. Пише Листозавивачки, черешова муха, крушова листна бълха, ябълков плодов червей, ябълкова плодова оса, зелена ябълкова листан въшка, зелева нощенка по зелето, лозова пъстрянка по лоза, сливова щитоносна въшка, гроздови молци, източен плодов червей, листоминиращи молци, бадемов семеяд, сливова плодова оса, сливов плодов червей, оранжерийна белокрилка по зеленчукови култури, листни въшки по хризантеми, цвеклови бълхи, грахова листна въшка по грах, колорадски бръмбар, ларви на вредна житна дървеница, фасулев зърнояд, житна пиявица, маков листояд, цвеклови щитовки, оранжерийна белокрилка, по тщтщна на плето, листни въшки по пипер, агрилус по роза, ясенов листов хоботник Последния да затвори вратата. Може и да съм сбъркала някое, че го чета с лупа. На мен ми написа аптекарката 0,8мл на 1 л
Post Reply

Return to “Техники и материали”