Та въпросът ми е,тези пожълтелите листа да ги отрежа ли или да ги оставя?На моя листата са му право на горе,не са като на вашите в страни,това нормално ли е или те сами се оформят.
Та въпросът ми е,тези пожълтелите листа да ги отрежа ли или да ги оставя?На моя листата са му право на горе,не са като на вашите в страни,това нормално ли е или те сами се оформят.

dancheto написа:ОК значи да чакам до есента! А да започвам ли по-често поливане, отколкото сега това което правя - 1 път на седмицата?

dancheto написа:.... може би твоят е още малък, затова вади само по едно. Аз нямам спомен, но мисля, че и при моя беше така, все пак вече годинките му са доста - поне на 5 г.! Сега ще го пробвам с "пърженето", пък дано му се отрази добре!![]()
То, моя е горе-долу на толкова - купих го бебе с три листенца и от тогава вече четвърта година ми вади листата един по един 

Svetlana написа:Стоев, на твоето цикасче първо му е тъмно, като гледам младите листа. Забелязала съм, че дори съвсем леко отдалечен от прозореца ги пуска такива, воро явно не е само това ... ама тук някой по-вещ трябва да каже.

stoev написа: aз пък си мислех, че може би му е много светлината, защото е на метър и половина от прозореца, който е с южно изложение и от 10 до 5 го грее слънценякой друг идейки?
Моя веднъж е пускал такова листо и то, защото не го бях видяла, че е тръгнало и го бях оставила на около метър от прозореца (и то посред юли), а у нас е доста светло и завесите винаги стоят дръпнати встрани, за да влиза достатъчно светлина за китките

Svetlana написа:Метър и половина от прозореца си е жива тъмница за цикаса, ако питаш мен. По-горе доста е изписано за "пърженето". На него светлината никога не му е многоМоя веднъж е пускал такова листо и то, защото не го бях видяла, че е тръгнало и го бях оставила на около метър от прозореца (и то посред юли), а у нас е доста светло и завесите винаги стоят дръпнати встрани, за да влиза достатъчно светлина за китките
![]()
Но, нека и друг да каже все пак. Тук има доста по-добри спецове от мен.

Назад към Други стайни цветя и растения
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта