tzuratzura написа:Моята азалия е на 2г.Подариха ми я за 8ми март цъфнала аленочервена. Сега не образува нито пъпки нито дявол![]()
Някой да помага,моля

(по няколко пъти) относно азалиите в този прекрасен форум и се престраших да си взема. Тези цветя направо ги обожавам.
) и я накиснах в леген с хладка почти топла вода. Мисля, че пръстта й не е от "холандсия" тип, но така или иначе не можах да я сваля, пък и се притесних да не й увредя корените. Сложих я в новата саксия (малко по-голяма от тази, в която беше) и запълних със специална почва за азалии с ph 4,6-4,8.
:
Общо взето цветето е много фотогенично, понеже на снимките излиза по-здрава и хубава отколкото изглежда в действителност.
Огледах за буболеци - мисля, че няма.

dimitar написа:tzuratzura написа:Моята азалия е на 2г.Подариха ми я за 8ми март цъфнала аленочервена. Сега не образува нито пъпки нито дявол![]()
Някой да помага,моля
Подрязваш ли я след цъфтеж? Това се прави поне два, три пъти в годината.....

Азалията не се кастри,след като увехни цветът внимателно са прищипва и се отстранява ,на прищипаното клонче ще израснат няколко нови клонки и ще заложат пъпки и ще цъфнат.Обърни внимание на връхчетата сигурно има пъпки но може би са много малки,не я режи тя ще цъфне.tzuratzura написа:dimitar написа:tzuratzura написа:Моята азалия е на 2г.Подариха ми я за 8ми март цъфнала аленочервена. Сега не образува нито пъпки нито дявол![]()
Някой да помага,моля
Ми....![]()
Ще я кастря след месец тогава, за да не й наруша функциите сега .

mera1970 написа:Азалията не се кастри,след като увехни цветът внимателно са прищипва и се отстранява ,на прищипаното клонче ще израснат няколко нови клонки и ще заложат пъпки и ще цъфнат.Обърни внимание на връхчетата сигурно има пъпки но може би са много малки,не я режи тя ще цъфне.tzuratzura написа:dimitar написа:tzuratzura написа:Моята азалия е на 2г.Подариха ми я за 8ми март цъфнала аленочервена. Сега не образува нито пъпки нито дявол![]()
Някой да помага,моля
Ми....![]()
Ще я кастря след месец тогава, за да не й наруша функциите сега .

Малко се бях притеснила как ще й се отрази пресаждането. Освен това намерих начин да я пръскам без да увреждам цветовете - не пулверизирам самото растение, ами пръсвам над него, след което капчиците падат отгоре му.
Сега като се замисля, сложила съм я до аквариумите ми и може би те поддържат още по-висока влажността.
?
Назад към Други стайни цветя и растения
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта