Кулинария

На който му се говори каквото и да е различно от цветя - това е мястото
Правила на форума
ПРОЧЕТИ: Правила на форумите

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player
Потребителски аватар
kikabelata
Тормозератор
Тормозератор
Мнения: 20901
Регистриран на: 31 май 2006, 16:51
Пол: Жена
Местоположение: летя със метлата, с метлата летя...
Контакти:

Re: Кулинария

Мнениеот kikabelata » 14 юли 2017, 13:04

Alpina написа:Е, стига де, аз специално си купих пармезан и галета. Утре ще направя и ще докладвам. Мразя да пържа, въпреки, че пържени най се харчат.

Както казах, с повечко подправки и пармезан вместо кашкавал вероятно ще са по-добри. Иначе и аз си ги представях пържени и сигурно ще са по-вкусни, но във фритюрник не стават заради панировката, а на тиган и аз мразя. Всъщност се реших да ги пробвам точно защото не се пържат.
Който търси Кика, намира белята :twisted:
подарете бижу от онлайн магазин Нота Бене - http://notabenebijou.com
Щастието е да намериш 2 маслини в мартинито си, когато си гладен.

Потребителски аватар
greeneyed
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 2392
Регистриран на: 04 юни 2006, 14:40
Пол: Жена
Местоположение: Стара Загора

Re: Кулинария

Мнениеот greeneyed » 14 юли 2017, 13:54

Alpina написа:Е, стига де, аз специално си купих пармезан и галета. Мразя да пържа, въпреки, че пържени най се харчат.

Ами то не е баш пържене- купих преди 2-3 години Airfryer- готви продуктите с горещ въздух. За целта трябва да са овкусени- правя марината от сол,олио, оцет, соев сос, горчица и подправки според зеленчука/ например копър за тиквичките/. Стоят няколко часа , после галета и така ги "пържа". Тази марината се ползва и за зеленчуци на скара.
А пармезана зян няма да отиде, ще си го хапнете със или без тиквички. :thumbup:

Потребителски аватар
titicaca
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 5653
Регистриран на: 19 мар 2010, 09:58
Пол: Жена
Местоположение: София

Re: Кулинария

Мнениеот titicaca » 14 юли 2017, 21:51

И аз съм на тема 'тиквички' (много ги обичам във всякакъв вид), а тези се оказаха лесни и вкусни:
нарязват се на търкалца или ленти, овалват се в смес от 2 части галета, 1 част брашно и малко чесън на прах,
редят се върху тава с хартия за печене, поръсват се със солчица и зехтин, и се пекат до златисто.
Стават перфектни, досущ като пържените, но без хамалогията.
-ние-се-извиняваме-за-безпокойството-
Моите цветя

Потребителски аватар
troll
Бая дръвче
Бая дръвче
Мнения: 883
Регистриран на: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Кулинария

Мнениеот troll » 14 юли 2017, 22:33

Заслужен обяд!
Черен препечен хляб с лютеница и пресен чесън и крем-супа тиквички.
Изображение
Липсва сиренце или/и месце.
Ще допълня!
:nod:
:mrgreen:

Потребителски аватар
Ka$mEtLiIkA
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 9357
Регистриран на: 07 дек 2011, 22:51
Пол: Жена
Местоположение: Гърция..Атина / Варна на Аладжата

Re: Кулинария

Мнениеот Ka$mEtLiIkA » 15 юли 2017, 00:50

Закуска, обяд , вечеря обожавам авокадо и сьомга :lol: ...авокадо най-вече ,да :mrgreen:
Изображение
"Изправи се в името на това ,в което вярваш ,дори да се изправиш сам !" - Софи Шол

цветята в дома ми

Фейсбук страница Изображение
Подари бижу DELIA

Потребителски аватар
troll
Бая дръвче
Бая дръвче
Мнения: 883
Регистриран на: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Кулинария

Мнениеот troll » 15 юли 2017, 01:30

Ka$mEtLiIkA написа:Закуска, обяд , вечеря обожавам авокадо и сьомга :lol: ...авокадо най-вече ,да :mrgreen:
Изображение

Еми де го авокадото и де я сьомгата?
Туй е кат два сандвича един връз друг.
Земи напиши разни неща!
Така ... кат за мъже.
:lol:
:mrgreen:

Потребителски аватар
Пери
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 5574
Регистриран на: 23 юни 2009, 18:31
Пол: Жена

Re: Кулинария

Мнениеот Пери » 17 юли 2017, 21:27

Пълнени цветове от тикви.
Плънката е от кайма, кашкавал, яйца, пресен кромид. Подправки - кимион, черен пипер, сушен босилек и мнооого пресен копър.
Овалвах напълнените цветове в брашно, яйце и корнфлейкс.
Пекох ги във фурната. Въпреки обилно намаслената домакинска хартия, залепнаха. Но не непоправимо.

Изображение

Изображение

Цветовете със заоблените връхчета са от тикви от естонската поръчка. Оказа се, че имат уникален аромат - нещо средно между люляк и момина сълза. Вече няма да ги готвя, а ги включвам в списъка на любимите ми цветя.

Потребителски аватар
kikabelata
Тормозератор
Тормозератор
Мнения: 20901
Регистриран на: 31 май 2006, 16:51
Пол: Жена
Местоположение: летя със метлата, с метлата летя...
Контакти:

Re: Кулинария

Мнениеот kikabelata » 17 юли 2017, 22:30

Все повече се изкушавам да пробвам! А утре явно и ще се дупя да душа...
Който търси Кика, намира белята :twisted:
подарете бижу от онлайн магазин Нота Бене - http://notabenebijou.com
Щастието е да намериш 2 маслини в мартинито си, когато си гладен.

Потребителски аватар
tonybgtop
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 2032
Регистриран на: 02 юли 2014, 09:20
Пол: Мъж
Местоположение: Lake Stevens,WA USA

Re: Кулинария

Мнениеот tonybgtop » 19 юли 2017, 08:31

troll написа:
Ka$mEtLiIkA написа:Закуска, обяд , вечеря обожавам авокадо и сьомга :lol: ...авокадо най-вече ,да :mrgreen:
Изображение

Еми де го авокадото и де я сьомгата?
Туй е кат два сандвича един връз друг.
Земи напиши разни неща!
Така ... кат за мъже.
:lol:

Тя комбинацията е добра, :think обаче не мога да разбера хляба ли е много или плънката е малко. :lol: :lol: :lol:
ПО-ДОБРЕ ДА РАБОТИШ С ПИЯНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,ОТКОЛКОТО С ТРЕЗВИ ИДИОТИ!

Потребителски аватар
troll
Бая дръвче
Бая дръвче
Мнения: 883
Регистриран на: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Кулинария

Мнениеот troll » 20 юли 2017, 03:01

Амиииии .... ако не се правя на отворен ми е интересно къв е белия сос под сомона и черното около авокадото.
И кво друго има?
:mrgreen:

Потребителски аватар
tonybgtop
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 2032
Регистриран на: 02 юли 2014, 09:20
Пол: Мъж
Местоположение: Lake Stevens,WA USA

Re: Кулинария

Мнениеот tonybgtop » 20 юли 2017, 06:39

troll написа:Амиииии .... ако не се правя на отворен ми е интересно къв е белия сос под сомона и черното около авокадото.
И кво друго има?

Това може да каже само Късметчето,щот ние може само да гадаеме.Черното определено ми прилича на хайвер,а беличкото може да е някакъв вид крема сирене. :think :(
ПО-ДОБРЕ ДА РАБОТИШ С ПИЯНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,ОТКОЛКОТО С ТРЕЗВИ ИДИОТИ!

Потребителски аватар
troll
Бая дръвче
Бая дръвче
Мнения: 883
Регистриран на: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Кулинария

Мнениеот troll » 22 юли 2017, 22:54

Направих крем карамел под налягане за 4 мин.
Не е гладък, но е много сладък.
Изображение

А днес направих едно хлебче, та му добавих руска и вълча салата и хей ти Брънч*
Изображение
_________________
* брънч е ядене между брекфаст/закуска и лънч/обяд. Т.е. единственото условие да има брънч е да закусваш и да обядваш. Сяяя ..... аз още не съм обядвал, но обещавам!
:mrgreen:

Потребителски аватар
troll
Бая дръвче
Бая дръвче
Мнения: 883
Регистриран на: 03 юли 2016, 01:31
Пол: Мъж
Местоположение: Montreal 5b

Re: Кулинария

Мнениеот troll » 24 юли 2017, 00:32

Аз за първи път таз година правя сладко.
И за първи път правя сладко от череши.
Ся се сетих що - имат костилки!
Изображение
:mrgreen:

Потребителски аватар
nikelona751
Дръвче
Дръвче
Мнения: 252
Регистриран на: 18 окт 2014, 11:11
Пол: Жена
Местоположение: София

Re: Кулинария

Мнениеот nikelona751 » 24 юли 2017, 11:54

Ето една любима рецепта за тиквички: голяма и дълбокичка тава напълвам с нарязани на кръгчета тиквички, посолявам ги и заливам с олио. Пека на силна фурна в долната част, като бъркам отвреме-навреме, докато станат наполовина с кашеста структура. Сипвам всичко в една купа и ако е нужно, добамям сол и олио и нарязани чесън и копър. Има вид на кьополу - маже се на филийка, и като гарнитура и за луксозна трапеза :) и внимавайте : многото подправки развалят вкуса ! :) :) :eek: :eek:
може и да нема ред, ама требва да се спазва ! :eek: :eek:
Изображение

Потребителски аватар
Liziantus
Бонсай-отворко
Бонсай-отворко
Мнения: 2419
Регистриран на: 26 фев 2009, 15:38
Пол: Жена
Местоположение: гр.Хисар

Re: Кулинария

Мнениеот Liziantus » Днес, 13:26

kikabelata написа:
Alpina написа:Е, стига де, аз специално си купих пармезан и галета. Утре ще направя и ще докладвам. Мразя да пържа, въпреки, че пържени най се харчат.

Както казах, с повечко подправки и пармезан вместо кашкавал вероятно ще са по-добри.

Пробвай с пармезан и ще говорим . Огромна е разликата , повярвай. :nod:


Върни се на “Бърборилник”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта