Valchen написа:Искам да ви питам според вас на какво се дължи пожълтяването на листата на дифенбахията (от вида, който наричат черна дифенбахия)? Почвата й ми се вижда суха, полях я като я пресадих (преди 3-4 дни) и още веднъж когато ми се видяха омекнали листата й. Не е на много светло (но тя е с много тъмни листа, така че предполагам, че издържа на сенчесто място). При пресаждането имаше 2-3 от най-долните листенца пожълтели, премахнах ги, а сега виждам и няколко от по-горните също са започнали да жълтеят.
просто ми стана ясно, че няма смисъл да се занимавам с такова нещо... Трябва да имаш оранжерийка или зимна градина за такива растения... 
и.д. поп на с.Бимбаргово
al.yank написа:Ако листата омекват,значи си преполяла.Понякога жълтеят от старост,и при мен е така,моята е от най-масовия вид,аз ги режа.А може просто да е стресирана от пресажането.Все пак провери под листата за вредители,акарите си умират за дифенбахии.
А пък ме имай предвид ако има някое клонче...плз

sand wedge написа:Трябва да имаш оранжерийка или зимна градина за такива растения...

Valchen написа:sand wedge написа:Трябва да имаш оранжерийка или зимна градина за такива растения...
Или хол 40 кв.м.
как ти изглежда размер 11х7м.?...
/ не е моят де!/
и.д. поп на с.Бимбаргово

sand wedge написа:Да ти кажа, като видях по сателита в един двор в Италия посяти дифенбахии високи около 1.5м...просто ми стана ясно, че няма смисъл да се занимавам с такова нещо... Трябва да имаш оранжерийка или зимна градина за такива растения...
,а в стаята на началниците ми има една 2м,на климатици,не особено обгрижвана,но изглежда чудесно.За мен са от лесните растения 

lunen_sun написа:...а в стаята на началниците ми има една 2м,на климатици,не особено обгрижвана,но изглежда чудесно.За мен са от лесните растения
и.д. поп на с.Бимбаргово

sand wedge написа: Някои хора имат и над 70кв.м. хол...как ти изглежда размер 11х7м.?...
![]()
/ не е моят де!/

Назад към Змиярникови (Araceae)
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта